İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

100. Yıl Dönümü UNUTMA UNUTTURMA BENİ ÇİÇEĞİ

Unutma Beni çiçeğinin, her biri soykırımdan sonra Ermeniler tarafından yerleşilen, beş kıtayı temsil eden beş adet taç yaprağı bulunuyor.Siyah renk korkuyu ve Soykırım anılarını temsil ediyor. Sarı renk, yaşama ve yeniden başlama umudunu veren güneş ışığını temsil ediyor. İçteki açık mor halka, Ermeni Soykırımı’nı tanıma ve kınama hareketine katılımı temsil ediyor. Ve hakim mor renk, Ermeni Apostolik Kilisesinin memurları tarafından giyilen cübbede Ermenilerin öz bilincinin temelinde yatıyor.


Unutma beni sözcüğünün etimolojisinin temelinde, farklı dillerdeki aynı anlam yatıyor; “Hatırla!”, Ermeni Soykırımı Yüzüncü Yıldönümünün ana mesajı niteliğini taşıyor. Diğer taraftan, çiçek, Orta Çağda Tanrı’nın varlığının bir sembolü olarak kabul ediliyordu. Unutma Beni çiçeğinin, her biri soykırımdan sonra Ermeniler tarafından yerleştirilen, beş kıtayı temsil eden beş adet taç yaprağı bulunuyor.

Siyah renk korkuyu ve Soykırım anılarını temsil ediyor. Sarı renk, yaşama ve yeniden başlama umudunu veren güneş ışığını temsil ediyor. İçteki açık mor halka, Ermeni Soykırımı’nı tanıma ve kınama hareketine katılımı temsil ediyor. Ve hakim mor renk, Ermeni Apostolik Kilisesinin memurları tarafından giyilen cübbede Ermenilerin öz bilincinin temelinde yatıyor.
http://armeniangenocide100.org/tr/materials/

Yorumlar kapatıldı.