İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mısır Kıpti Kilisesi Lideri Iı.tavadros Ermenistan’da

 Mısır Kıpti-Ortodoks Kilisesi Patriği II. Tavadros ve beraberindeki heyetin 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları çerçevesinde düzenlenecek anma törenine katılmak üzere başkent Kahire’den ayrılarak Ermenistan’ın başkenti Erivan’a hareket ettiği bildirildi… 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları çerçevesinde düzenlenecek anma törenine katılan en büyük ikinci heyetin Mısır olduğu ifade edilerek, faaliyetlerin Mısır’daki özel ve resmi 20 basın kuruluşu tarafından da takip edileceği bilgisi verildi.

 

***
Mısır Kıpti-Ortodoks Kilisesi Patriği II. Tavadros ve beraberindeki heyetin 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları çerçevesinde düzenlenecek anma törenine katılmak üzere başkent Kahire’den ayrılarak Ermenistan’ın başkenti Erivan’a hareket ettiği bildirildi. 
Mısır Ortodoks Kilisesi Sözcüsü Poules Halim yaptığı basın açıklamasında, 1915 olayları hakkında “katliam” terimini kullanırken “Patrik II. Tavadros, 1 haftalık ziyaret kapsamında Erivan’a gitmek üzere yola çıktı.” dedi.
Mısır resmi haber ajansı MENA’nın haberinde, heyette Patrik II. Tavadros başkanlığında, önemli isimler ve Mısır’daki Ermeni diasporası yetkililerinin yer aldığı belirtildi. 
1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları çerçevesinde düzenlenecek anma törenine katılan en büyük ikinci heyetin Mısır olduğu ifade edilerek, faaliyetlerin Mısır’daki özel ve resmi 20 basın kuruluşu tarafından da takip edileceği bilgisi verildi.

Yorumlar kapatıldı.