İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsrail’li tarihçi: Ermeni halkı iki kez soykırım kurbanı oldu

İsrail Açık Üniversitesi öğretim üyesi, tarihçi Prof. Dr. Yair Auron, Global Forumunda, Forumda, Holokost’un da anılmasından ötürü şükranını belirten Auron ″konferanslarımızda bizim asla diğer soykırımları hatırlamamamız ne yazık ki ayıptır. dedi. Tarihçinin Ermeni halkının iki kez soykırıma uğradığı kanaatini ifade ederek Siz Soykırım kurbanı oldunuz, şimdi de bunun inkarının kurbanı oluyorsunuz. Türkiye’de bulundum ve Ermeni Soykırımını tanımadan Türkiye’nin demokratik bir ülke olamayacağını söyledim dedi.

***
Ermeni Soykırımının tanınması sadece Ermenistan-Türkiye ilişkileri düzleminde değildir. Beyanat bugün 2 gün sürecek  «Soykırım Suçuna Karşı İşbirliği» Global Forumu esnasında İsrail Açık Üniversitesi öğretim üyesi,tarihçi Prof. Dr. Yair Auron’dan geldi.
Forumda, Holokost’un da anılmasından ötürü şükranını belirten Auron Konferanslarımızda bizim asla diğer soykırımlarına ilişkin hatırlamamamız ne yazık ki ayıptır dedi.
Tarihçinin Ermeni halkının iki kez soykırıma uğradığı kanaatini ifade ederek Siz Soykırım kurbanı oldunuz, şimdi de bunun inkarının kurbanı oluyorsunuz. Türkiye’de bulundum ve Ermeni Soykırımını tanımadan Türkiye’nin demokratik bir ülke olamıyacağını söyledim dedi.
Auron Almanya’nın, Holokost’u tanıdığı gibi Ermeni Soykırımını ilk tanıyan ülkelerden biri olması gerektiğini kaydederek Ermeni Soykırımını tanımıyor, bunu inkar ediyorsan, sen Türk tarafına katılıyorsun. Benim için Soykırıma ilişkin olan şeyler ne moral ne de politika meselesidir dedi.
Auron  İsrail’in de Ermeni Soykırımını tanımadığını belirterek Hatta biz bile Ermeni Sykırımınbı tanımıyoruz. İsrail Ermeni Soykırımını tanıyan ilk ülkelerden olmalıydı, ancak bunu yapmıyoruz. Ermeni Soykırımını inkar ettiğimizde, kurbanlarımıza ihanet ediyoruz, çünkü soykırım mirasının, Ermeni, Tutsi veya Filistin’li olmandan bağımsız olarak insan yaşamının kutsal ve dokunulmaz olduğu sonucuna ulaştımdedi.

Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.