İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’daki törene dört lider katılıyor

Ermenistan’da soykırım iddialarının 100. yılı için düzenlenecek törene Rusya, Fransa, Sırbistan ve Güney Kıbrıs liderleri katılacak. Ermenistan resmi makamlarından yapılan açıklamada törenlere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Sirbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades katılacak. Törende Mısır’dan da bir heyet bulunacak.

***
Ermenistan’da soykırım iddialarının 100. yılı için düzenlenecek törene Rusya, Fransa, Sırbistan ve Güney Kıbrıs liderleri katılacak
Ermenistan’ın başkenti Erivan’da soykırım iddialarının 100. yılı dolayısıyla düzenlenecek törenlere 60’tan fazla ülkeden heyetin katılacağı açıklandı. Dört ülkenin ise devlet başkanları törene katılacak.
Ermenistan resmi makamlarından yapılan açıklamada törenlere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Sirbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades katılacak. Törende Mısır’dan da bir heyet bulunacak.
Törenlerden önce 22 Nisan’da düzenlenecek “Soykırım Suçları” forumunda ise dünya genelinden 600 delege yer alacak. Forumda Türkiye’den de gazetecilerin bulunacağı ifade ediliyor.

Yorumlar kapatıldı.