İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Cemaati’nden Türkiye düşmanlarına tepki

Ermeni Cemaati Başkanı ve Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bedros Şirinoğlu, Türkiye düşmanlarına tepki gösterdi. Ermeni Cemaati Başkanı ve Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bedros Şirinoğlu, 1915 olaylarını Ermenistan ile Türkiye’den yetkililer ve tarafsız tarihçilerin aydınlatmasını isteyerek, “Bu işe müdahil olan, bizi kandıran ülkeler, maalesef ki bugün Türkiye’ye söylemleriyle düşmanca davranıyorlar” dedi. 

“İKİ KARDEŞ BİRBİRİNE GİRMİŞTİR”
Şirinoğlu, 1915 olaylarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Olaylarda iki kardeş birbirine girmiştir” ifadesini kullandı.
Azınlıklar değil kendi adına konuştuğunu belirten Şirinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde, azınlıklara önceki hükümetler zamanında verilmesi imkansız gibi görünen hakların tanındığını dile getirdi.
“Bu kadar iyilikler yapılmıştır. Böyle ağır ithamları Türkiye Cumhuriyeti hak etmemiştir” diye konuşan Şirinoğlu, şöyle devam etti:
“Netice itibarıyla bu olayların olduğunu devlet yetkilileri de söylüyor. Ermenistan ile Türkiye yetkilileri ve tarafsız tarihçiler bu olayı çözsün. Bu işe müdahil olan, bizi kandıran ülkeler, maalesef ki bugün Türkiye’ye söylemleriyle düşmanca davranıyor. Bu da beni ayrıca üzüyor. Ben bir Türk vatandaşıyım. Ülkemin bütünlüğünü istiyorum. Sevgi, saygı olsun, insanlar arasında barış olsun, kırgınlıklar olmasın, böyle kötü olaylar bir daha kimsenin başına gelmesin.”
“HER İKİ TARAF DA KÖTÜ NİYETLİ  İNSANLARA  ALET OLMUŞTUR”
Olayların, Osmanlı devletinin iki vatandaşı Ermeniler ve Müslüman Türkler arasında yaşandığına işaret eden Şirinoğlu, “Her iki taraf da kötü niyetli insanlara alet olmuştur, büyük devletlere alet olmuştur. Halen bu devam ettiriliyor, niye devam ettiriliyor anlamış değilim” diye konuştu.
Son dönemde yaşanan olaylara üzüldüğünü belirten Şirinoğlu, Ermenistan’ın da bu olaylar sonucu sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Şirinoğlu, “Onların da ülkemin de rencide olmasını istemiyorum. Bu olaylar bizim ortak acımızdır. Olmuştur. Bizden de çok kişi ölmüştür, Müslüman kardeşlerimizden de çok kişi ölmüştür” değerlendirmesinde bulundu.
Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taziyelerini sunduğunu, kendisinin de Müslümanlar için taziyelerini ilettiğini anımsatan Şirinoğlu, şunları kaydetti:
“BİZ ÜLKEMİZE GÜVENİYORUZ”
“Sayın Başbakanımız da aynı şekilde açıklamalar yaptı. Bu memnuniyet verici ama kafasını diğer yöne çevirmek isteyen ve diğer tarafı görmek isteyenlerin tutumları nereye varır bilmiyorum. Biz ülkemize güveniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşıyız. Ülkemizin zarar görmesini kesinlikle istemiyoruz. Altını çizerek söylüyorum, tarafsız ve bağımsız tarihçiler, iki ülkenin yetkilileri bir araya gelirse, bu sorunların kısa zamanda çözüleceğine inanıyorum. Dışarıdan müdahale etmesinler. Zamanında müdahale ettiler, bu olaylar oldu. Bugün hiç olmazsa sessiz kalmalarında ve yaptıklarından pişman olmalarında fayda vardır.”

Yorumlar kapatıldı.