İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Arınç’tan şaşırtan çıkış: “Bilerek ‘soykırım’ yapmadık”

Başbakan Yardımcısı Arınç, Ermeni diasporasının, her yıl 24 Nisan’ı kendileri için bir soykırım olarak düşünüp, bu konuda çaba sarf ettiklerini belirterek, ‘Biz, tarihimizde böyle bir kara sayfanın olmadığına inanıyoruz. Bilerek, kasıtla ve isteyerek soykırım yapmadık. Dünyada soykırım yapanlar da bellidir’ dedi. 
(İstemeden ve kasıt olmadan soykırım nasıl yapılır acaba? HYETERT) 

Arınç, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.Facebook’ta PaylaşTwitter’da paylaş
Arınç, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.
 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından 1915 olaylarına ilişkin soruları da yanıtladı.
Ermeni diasporasının, her yıl 24 Nisan’ı kendileri için bir soykırım olarak düşünüp bu konuda çaba sarf ettiklerini belirten Arınç, “Biz, tarihimizde böyle bir kara sayfanın olmadığına inanıyoruz” dedi.
Birinci Dünya Savaşı içerisinde isyan karşısında alınan tedbirler karşısında trajik olayların yaşandığını kaydeden Bülent Arın, “Bilerek, kasıtla ve isteyerek soykırım yapmadık. Dünyada soykırım yapanlar da bellidir, kayıtlar altına alınmıştır. Birleşmiş Milletlerin soykırım tarifi içerisine Türkiye’de 1915 tarihinde yaşanan olaylar girmez” ifadelerini kullandı.

Yorumlar kapatıldı.