İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Moskova’da Ermeni Soykırımının 100. Yıldönümüne yönelik konferans

17 Nisan’da BDT Ülkeleri Enstitüsü, Rusya Toplumsal Meclisi ve Rusya Ermenileri Birliği (REB) inisiyatifiyle «President Oteli»nde «Zaman Aşımı Olmayan Suç: Ermeni Soykırımının 100. Yıldönümü Yaklaşırken» başlıklı bir konferans gerçekleştirildi. Konferansa Ermenistan’ın Moskova büyükelçisi Oleg Yesayan, REB Bşk. Ara Abrahamyan, BDT Ülkeleri Enstitüsü Direktörü Konstantin Zatulin, Moskova üniversite ve araştıra merkezlerinden uzmanlar, tanınmış siyasiler, diplomatlar ve medya mensupları katıldılar.

Elçi Yesayan konuşmasında ″Ermeni Soykırımının uluslararası tanınmasına yönelik bu sürece, ulusal güvenliğimizi ilgilendirdiğinden devam edeceğiz. En nihayetinde Soykırımını yaşamış bir millet olarak, sadece halkımıza değil gelecek nesiller önünde de sorumluyuz. Ermeni halkının bu mücadelenin  öncüsü olması gerektiği kanaatindeyim″ dedi.
Konferansta REB Bşk. Abrahamyan, BDT Ülkeleri Enstitüsü Direktörü Konstantin Zatulin, Bölgelerarası «Holokost» Fonu Bşk. Yard. Ilya Altman vd. konuşmalar yaptılar. Konferansta tematik sunumlar gerçekleştirildi.

Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.