İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gürcistan Parlamentosu’na Ermeni Soykırımı’nı tanıma teklifi

Gürcistan’da faaliyet gösteren Ermeni dini ve dünyevi kuruluşlar, ülkenin parlamentosuna başvurarak, 1915-1923 tarihlerinde gerçekleştirilen Ermeni Soykırımı’nı tanımaya yönelik çalışmalara Gürcüstan’da start verme talebinde bulundular. “1915-1923 tarihlerinde Türkiye tarafından işlenen cinayet, insanlığa karşı yapılan suç olup soykırım diye nitelendiriliyor. Ermeni Soykırımı gerçeğini dünyanın yirmi devlet, Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve başka birçok uluslararası kurum ve kuruluş tarafından,  ayrıca ABD’nin 50 eyaletinden 46’sı tarafından tanınmıştır.

“Gürcistan’da faaliyet gösteren Ermeni sivil toplum kuruluşları olarak biz, adalet ve demokrasi değerleri uğruna Size seslenerek, medeni uluslararası camiaya katılmaya, Gürcistan Cumhuriyeti’nin vatandaşlarının iradesini saygı duymaya ve Gürcistan Parlamentosunda, Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni milletine karşı yapılan soykırım gerçeğinin tanımasına yönelik çalışmalara başlamaya çağırıyoruz.”
Bu dilekçe, Gürcistan Parlamentosu’na, Gürcistan Cumhurbaşkanı’na ve Başbakanı’na gönderildi. Dilekçeyle ayrıca Gürcistan Parlamentosu’nda görev yapan üç Ermeni milletvekililere, ortak bir açıklamayla  önümüzdeki Gürcistan Parlamentosuoturumda Ermeni Soykırımı anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etme çağrısı yapıldı.
Gürcistan’daki  Ermeni sivil toplum kuruluşların, artık onuncu kez böyle bir girişimde bulunarak Gürcistan hükümetinden Ermeni Soykırımı’nın tanınmasını istediklerinin, fakat her defasında bu önerinin reddedildiğinin de altını çızmek gerek. Gürcistan’da Ermeni Soykırımı’nın tanınmasını teklif eden dilekçe, yirmiden fazla kurum ve kuruluş tarafından imzalanmıştır.

Yorumlar kapatıldı.