İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilerin mezarlarına da tahammül yok

Ergenekon operasyonları sırasında silahların bulunduğu Zir Vadisi’ndeki Stanoz Ermeni Mezarlığı AKP’nin iktidara geldiği 2004 yılından beri adeta talan edildi. O tarihten beri düzenli olarak saldırıya uğrayan, “altın arayan mezar soyucularının” hedefi haline gelen mezarlık, gelinen aşamada piknik alanına çevrildi… Özer, ilk 2004’te fotoğraflar ile gündeme getirdiği Stanoz Ermeni Mezarlığı’ndaki tarihi mezar taşlarının da sökülerek AKP’ye bağlı Sincan Belediyesi tarafından Belediye bahçesine “süs” aracı olarak kullanıldığını bildirdi. Fotoğraf taşların üzerine “Osmanlı döneminde Ankara’da yaşayan gayrimüslim yurttaşların mezar taşlarıdır” yazılarının ise halen durduğunu aktardı.

***
Ermeni Soykırımı’nın tartışıldığı bugünlerde Ankara’daki Ermeni mezarlığına da tahammül gösterilmiyor.
Ankara – Ermeni Soykırımı’nın uluslararası alanda da tartışıldığı bir dönemde, Türkiye’de Ermenilerin mezarlarına da tahammül edilmiyor. Ankara’nın Zir Vadisi’nde bulunan tarihi Ermeni Mezarlığı tamamen tahrip edildi.
Mezar soyguncuları devrede
Ergenekon operasyonları sırasında silahların bulunduğu Zir Vadisi’ndeki Stanoz Ermeni Mezarlığı AKP’nin iktidara geldiği 2004 yılından beri adeta talan edildi. O tarihten beri düzenli olarak saldırıya uğrayan, “altın arayan mezar soyucularının” hedefi haline gelen mezarlık, gelinen aşamada piknik alanına çevrildi. Etrafındaki tellerin kaldırıldığı, mezar yerlerinin beli olmadığı Zir Vadisi’ndeki yıkımı ve talanı fotoğraf sanatçısı ve şair Mehmet Özer görüntüledi.
AKP’li Belediye mezar taşlarını aldı
Özer, ilk 2004’te fotoğraflar ile gündeme getirdiği Stanoz Ermeni Mezarlığı’ndaki tarihi mezar taşlarının da sökülerek AKP’ye bağlı Sincan Belediyesi tarafından Belediye bahçesine “süs” aracı olarak kullanıldığını bildirdi. Fotoğraf taşların üzerine “Osmanlı döneminde Ankara’da yaşayan gayrimüslim yurttaşların mezar taşlarıdır” yazılarının ise halen durduğunu aktardı. Daha sonra konuya ilişkin yurt dışından bir heyetin belediyeyi ziyareti ettiğini ve bu vesileyle taşların belediye bahçesinden kaldırıldığını aktaran Özer, gelen heyete de, “tarihi eser olan taşların Anadolu Medeniyetler Müzesi’ne götürüldüğü” bilgisinin verildiğini söyledi. Özer buna rağmen tarihi mezar taşlarının nerede olduğu bilinmediğini söyledi.
Kaynak:DİHA

Yorumlar kapatıldı.