İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zirve Yayınevi Baskınında Öldürülen Uğur Yüksel Anıldı

18 Nisan 2007 tarihinde Malatya’daki Zirve Yayınevi’nde Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ve Necati Aydın ile birlikte öldürülen Uğur Yüksel için Elazığ’ın Mansuruşağı mezrasında bulunan mezarı başında Hristiyan geleneklerine göre anma töreni yapıldı. Törene Ankara Kurtuluş Kilisesi Pastörü İhsan Özbek, Tilman Ekkehart Geske’nin eşi Suzan Geske, Mardin, Diyarbakır, İstanbul kiliseleri üyeleri, yabancı uyruklu vatandaşlar, Yüksel’in yakınları katıldı. (Canilerin hala hak ettikleri cezayı almamaları vicdanları sızlatmaktadır. Geciken adalet adalet olmaz. HYETERT)

***
Malatya’da Zirve Yayınevi baskınında öldürülenlerden Elazığlı Uğur Yüksel, Mansuruşağı mezrasında bulunan mezarı başında Hristiyan geleneklerine göre dua ve ilahilerle anıldı.
18 Nisan 2007 tarihinde Malatya’daki Zirve Yayınevi’nde Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ve Necati Aydın ile birlikte öldürülen Uğur Yüksel için Elazığ’ın Mansuruşağı mezrasında bulunan mezarı başında Hristiyan geleneklerine göre anma töreni yapıldı. Törene Ankara Kurtuluş Kilisesi Pastörü İhsan Özbek, Tilman Ekkehart Geske’nin eşi Suzan Geske, Mardin, Diyarbakır, İstanbul kiliseleri üyeleri, yabancı uyruklu vatandaşlar, Yüksel’in yakınları katıldı.
Anma törenini yöneten Diyarbakır Kilisesi üyesi İlyas Uyar, “Onların yaptıkları işi onurlandırmak için burada bulunuyoruz. Buradaki yürek, buradaki atan duygu onların yaptıkları işe saygı duyup onurlandırma işidir. O yüzden yüreğimiz burada çarpıyor. Biliyoruz ki kardeşlerimiz bedenin içerisinde değiller. Ruh da Rabbin yanındalar. Dirilmiş görkemli şekilde Rab ile birlikteler. Dünyanın yok saydığı bu bilgi, bu iş, kelamın bize söylediği bu sır bugün biz tarafından kabul edilmiş, iman ve umut olarak bize verilmiştir. O yüzden kardeşin burada olmadığını biliyoruz. Rabbin yanında diridir o yüzden onlar adına seviniyoruz. Onların ölümünü onurlandırmak için topladık. İlahiler ve dua ile yaptıkları işin ne kadar onurlu görkemli ve büyük olduğunu söylemeye çalışıyoruz” dedi.
Kurtuluş Kilisesi Pastörü İhsan Özbek ise, “Uğur kardeşim Tanrı’nın müjdesini paylaşanlardan biriydi. İnsanlara doğru yolu anlatanlardan biriydi. O etliye, sütlüye karışmayan biri değildi, müjdeyi paylaşan biriydi” şeklinde konuştu.
Kalplerinin esenlikle dolu olduğunu kaydeden Özbek, şöyle devam etti:
“Hükümetimiz için, önümüzdeki seçimler için dua edin diyorum. Yöneticilerimiz için dua edelim. Aradan bunca yıl geçmesine rağmen cezasızlık adaletsizliği gösteriyor. Bu ülkede insanlar adaletsiz bir şekilde yaşıyorlar ama yöneticilerimiz için dua edelim ki tanrımız onların yüreğine adalet, merhamet ve bu halka yönelik sevgi koysun. Onların yüreklerinde bu halkı yönetmenin sevinci olsun.”
Uğur Yüskel’in mezarı başına gül bırakılmasının ardından ilahiler okunarak ve dua edildi. Törene katılanlar daha sonra Malatya’da düzenlenecek olan anma törenine katılmak için Elazığ’dan ayrıldı.

Yorumlar kapatıldı.