İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bahçeli’den ‘Ermeni Soykırımı’ Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi’nin lideri Devlet Bahçeli, AP’nin tasarıyı kabul etmesi ve Mahçupyan’ın sözlerine ateş püskürdü. MHP Lideri Devlet Bahçeli, 1915 olayları için ‘soykırım’ diyen Etyen Mahçupyan’a sert çıktı. MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanlığından yaş haddi nedeniyle ayrıldığı açıklanan Etyen Mahçupyan için “Köksüz şahsiyet” dedi. (Avrupa’yı cahil ilan eden Bahçeli yetmezmiş gibi Sayın Mahçupyan’a bir de bizimkiler saldırıyor. Hadi hayırlısı. Bu arada MHP üyesi Ermeniler nerede acaba. HYETERT)

Devlet Bahçeli, “1915’te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkansız’ diyen köksüz şahsiyetin görevini sürdürmesine müsaade edilmemelidir” sözleriyle Ahmet Davutoğlu’na çağrı yaptı.
Etyen Mahçupyan, görevine ‘fahri olarak’ devam edeceğini açıklamıştı.
TÜRKİYE’Yİ VURDU
Avrupa Parlamentosu’nun (AP), “Ermeni soykırımı” tasarısını kabul etmesinin yankıları sürüyor. Kararı eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Erdoğan’ın geçen yıl yayımladığı zillet dolu özür mektubu, Davutoğlu’nun Ermenilere verdiği sıcak mesajlar bumerang gibi dönmüş ve Türkiye’yi vurmuştur” dedi.
Bahçeli, ‘yedi tedbir’ önerisi de sıraladığı yazılı açıklamada özetle şunları kaydetti:
“AP, skandal ve sakat bir karara imza atmıştır. Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl yayımladığı zillet dolu özür mektubu, Davutoğlu’nun Ermenilere verdiği sıcak mesajlar bumerang gibi dönmüş ve Türkiye’yi vurmuştur. Ortada bir goygoyculuk varsa bu önce AKP’nin siyaset ruhunda aranmalıdır. Avrupa Parlamentosu’nun cehalet ve dalalet kokan cüretkar ve tek yanlı hasmane tavrı meşru olmadığı gibi adil ve isabetli de değerlendirilemeyecektir. Erdoğan ve Davutoğlu’nun sözde soykırım yalanına dolambaçlı sözlerle umut vermesi bugünkü karanlık tablonun esas ve asıl azmettiricisidir.
AP SOYKIRIMCI ARIYORSA…
Bu yüzden Türk milleti ağır bir tehdit ve şantaj çemberinin içine alınmıştır. AP 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyip tarihi hakikatleri yok saymış; ilaveten doğruları çarpıtmış, hukuki, ahlaki, insani ve vicdani ölçüleri rafa kaldırmıştır. Türkiye-AB ilişkilerinin geri dönülmesi zor bir mecraya gireceği tartışma götürmeyecek bir gerçektir. AP’nin kararı tarihi gerçeklere, uluslararası hukuka, insanlık vicdanına aykırı olup paçavradan farksızdır. Türk milletinin kutlu mazisinde soykırım izine rastlamak, toplu kıyım kirine tesadüf etmek kesinlikle imkânsızdır. Eğer AP soykırımcı arıyorsa kendi geçmişine bakmalıdır. Diasporanın güdümüne ve kontrolüne gönüllü olarak giren AP’nin ahlaken iflas sınırına yaklaştığı tartışmasızdır.
MHP’DEN YEDİ ÖNERİ
Türk milletine soykırım çamuru atan bir uluslararası teşekkülün saygınlığından ve inandırıcılığından bahsetmek de imkân dâhilinde görülemeyecektir. AP’nin kararının muhataplarına iade edilmesiyle kalınmaması milli bir sorumluluktur. AP’nin düşmanca muamelesine karşı şu tedbirlerin alınmasını yararlı ve zorunlu görmekteyiz:
1- Erdoğan tarafından, 1915 olaylarına yönelik olarak 23 Nisan 2014 tarihinde yayımlanan özür mesajı derhal geri çekilmelidir.
2- Başbakan Davutoğlu’nun 20 Ocak 2015 tarihinde yayımlanan Ermenilerin acılarını paylaşmaktan bahseden mesajı acilen askıya alınmalıdır.
3- Başbakanlık Başdanışmanı unvanı taşıyan ‘1915’te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkansız’ diyen köksüz şahsiyetin görevini sürdürmesine müsaade edilmemelidir.
4- Erdoğan’ın mihmandarlığı doğrultusunda 24 Nisan’da Çanakkale’de yapılacak ve diasporanın hedeflerine uygun şekilde planlanmış toplantı ertelenmelidir.
5- Erdoğan ve Davutoğlu başta olmak üzere, soykırım hayasızlığını tanıma ve tanıtma kadrosundaki marazi yüzler aziz milletimizden mutlaka özür dilemelidir.
6- Değil AP, tüm dünya Ermeni soykırımından bahsetse de bunun hiçbir karşılığının ve kalıcılığının olmayacağı dik bir duruş, kendinden emin milli bir üslupla duyurulmalıdır.
7- 2009 yılında Ermenilerle imzalanan teslimiyet ve acziyet protokolleri hususunda yanlış yapıldığı muhataplarınca itiraf edilmelidir.”

Yorumlar kapatıldı.