İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türklerden Washington’da ‘Ermeni’ nöbeti

ABD’deki Türkler, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği önündeki kaldırımı, Ermeni protestoculara bırakmamak için nöbete başladı. Son yıllarda 23 Nisan’da toplanarak, büyükelçiliğin önündeki kaldırımı Ermeni protestoculara kaptırmayan Türkler, 1915 yılı olaylarının 100. yılı olması nedeniyle bu yıl 10 gün öncesinden nöbete başladı.

Öğle saatlerinden itibaren büyükelçiliğin önüne gelen bazı Türk vatandaşları, yağmurlu havaya rağmen kaldırımda beklemeye başladı. Kaldırımda 10 gün nöbetleşe yaşayacak Türkler, burada çadır da kurdu. Yanlarında uyku tulumu, battaniye ve yağmurluk getiren vatandaşlar, gelenlere ayrıca çay ve yiyecek ikram ediyor.
Türk Amerikan Dernekler Asamblesi (ATAA) İkinci Başkanı Kayhan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dönüşümlü nöbetler tutarak, kaldırımın Ermeni gruplar tarafından işgal edilmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi. Yılmaz, “24 Nisan’a kadar sürecek nöbetin aynı zamanda Ermeni terör örgütü ASALA’nın şehit ettiği diplomatların anısına organize edildiğini” belirtti.
Öte yandan, ABD’de yaşayan Türkler, Ermenilerin 1915 olaylarına dair Türkiye’ye karşı yürüttükleri karalama kampanyaları karşısında atağa geçerek, başkent Washington, New York, Teksas ve Massachusetts’te de önemli noktalara afişler astırmaya ve ilanlar vermeye başladı.
Merkezi ABD’de bulunan 145 Türk-Amerikan sivil toplum kuruluşunca oluşturulan Yönlendirme Komitesi, girişimin ilk ayağı olarak, başkent Washington’daki bazı metro durakları ile otobüs hatlarına dev afişler yerleştirdi. Afişlerde, “Bizi birleştir, ayırma” sloganı kullanılıyor.
Yönlendirme Komitesi’nce, Türkler ile Ermeniler arasında dostluk köprülerinin kurulması için 24 Nisan’da Washington’da “Barış ve Dayanışma” sloganıyla yürüyüş de düzenlenecek. Beyaz Saray’ın önünden başlayacak yürüyüş, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde son bulacak.
Ermeni diasporasının belli bir kesiminin giderek artan propaganda faaliyetleri karşısında “Let History Decide” (Tarih karar versin) sloganıyla faaliyet gösteren internet sitesini yayına sokan Yönlendirme Komitesi, 18 Nisan’da Twitter’da #lethistorydecide hashtag’i kullanılarak kampanya yürütecek.

Yorumlar kapatıldı.