İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çekya Parlamento Komitesi, Soykırım yıldönümüne ilişkin Karar kabul etti

14 Nisan’da Çekya Parlamentosu Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, Ermeni Soykırımının 100.  Yıl dönümüne ilişkin bir karar kabul etti…Dış ilişkiler Komitesi 17. Buluşmasında, 14 Nisan 2015’te Osmanlı İmparatorluğunun 100. Yıl dönümü vesilesiyle alınan Kararda ″tüm medeni dünya tarafından 24 Nisan 2015’de Osmanlı İmparatorluğunda gerçekleştirilen Ermeni Soykırımının anıldığı ifade edilerek, dünya Ermenilerine taziye ve dayanışma ifade edilerek ve aynı zamanda Süryaniler, Küçük Asya Yunanlıları ve Ezidilerine yönelik katliamların da anıldığı″ kaydedilmekte.

***

 14 Nisan’da Çekya Parlamentosu Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, Ermeni Soykırımının 100.  Yıldönümüne ilişkin bir karar kabul etti.
Kararda BM Genel Kurulunun 9 Aralık 1948 tarihli Soykırımları Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi, Ermeni Soykırımını tanıyan ülkelerin yasama ve yürütme organları yanısıra Soykırımın inkarını cezalandıran uluslararası kuruluşların kararlarına atıfta bulunulmakta
Dış ilişkiler Komitesi 17. Buluşmasında, 14 Nisan 2015’te Osmanlı İmparatorluğunun 100. Yıldönümü vesilesiyle alınan Kararda ″tüm medeni dünya tarafından 24 Nisan 2015’te Osmanlı İmparatorluğunda gerçekleştirilen Ermeni Soykırımının anıldığı ifade edilerek, dünya Ermenilerine taziye ve dayanışma ifade edilerek ve aynı zamanda Süryaniler, Küçük Asya Yunanlıları ve Ezidilerine yönelik katliamların da anıldığı″ kaydedilmekte.
Duyuruda, uluslararası topluma, dünyanın herhangi bir noktasındaki insanlığa karşı suçların önlenmesi ve çekişmelerin barışçı yolla çözümlenmesi çağrısında bulunulmakta.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.