İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vatikan’dan Papa’nın ‘soykırım’ ifadeleriyle ilgili açıklama

Vatikan sözcüsü, “Papa ‘soykırım’ kelimesini atıfta bulunurken kullandı. Biz Türklerin tepkilerini dikkate alıyoruz ama hiçbir polemiğe girme niyetinde değiliz… ” ifadesini kullandı.

***
Vatikan’dan Papa’nın ‘Ermeni Soykırımı’yla ilgili sözleri hakkında bir açıklama geldi. Açıklamada, ‘Hiçbir polemiğe girme niyetinde değiliz’ denildi.
RADİKAL – Vatikan’dan Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus’un ‘Ermeni Soykırımı’yla ilgili ifadeleri hakkında ilk resmi  açıklama yapıldı. Vatikan sözcüsü, “Papa ‘soykırım’ kelimesini atıfta bulunurken kullandı. Biz Türklerin tepkilerini dikkate alıyoruz ama hiçbir polemiğe girme niyetinde değiliz. Papa’nın ayini, Erdoğan’ı ortak komisyon önerisine itti ve bu enteresan bir öneri” ifadesini kullandı.
Düzenlediği bir basın toplantısıyla Vatikan gündemine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vatikan Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi, Papa’nın, 20. yüzyılın ilk soykırımının Ermeni toplumuna yapıldığına dair açıklamaları ve sonrasında Türkiye -Vatikan arasında yaşanan diplomatik krizi de değerlendirdi.

Yorumlar kapatıldı.