İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Dışişleri Bakanı: Papa ile mutabık değilse bu Türkiye’nin sorunu

Türkiye’nin Papa’nın sözlerine gösterdiği rahatsızlığın da sorulması üzerine Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan Ermeni basını tarafından yansıtılan açıklamalarında, “Bunlar, dünyadaki 1.2  milyar Katoliğin ruhani liderinin sözleri idi.Türkiye’de bu yaklaşımla mutabık değillerse, Ermeni Soykırımını tanıyan birçok ülke ve uluslararası örgütlerin yaklaşımıyla da mutabık değiller. Bu Türkiye’nin sorunudur, uluslararası toplumun sorunu değildir” görüşünü de savundu.

***
Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, Papa’nın Ermeni halkı ile “önemli bir dayanışma mesajını” verdiğini, “Türkiye ve uluslararası toplumun farklı dillerden konuştuklarını” savundu.Papa Francis’in Pazar ayin dolayısıyla Roma’yı ziyaret eden Nalbandyan, İtalyan Adnkronos sitesi ile yaptığı mülakat sırasında Papa’nın çıkışı için “Ermeni halkı ile önemli bir dayanışma mesajı oldu, aynı zamanda uluslararası toplumun insanlığa karşı suçlar ve yeni soykırımların önlenmesine yönelik çabalarına destek mesajı idi” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin Papa’nın sözlerine gösterdiği rahatsızlığın da sorulması üzerine Nalbandyan Ermeni basını tarafından yansıtılan açıklamalarında, “Bunlar, dünyadaki 1.2  milyar Katoliğin ruhani liderinin sözleri idi.Türkiye’de bu yaklaşımla mutabık değillerse, Ermeni Soykırımını tanıyan birçok ülke ve uluslararası örgütlerin yaklaşımıyla da mutabık değiller. Bu Türkiye’nin sorunudur, uluslararası toplumun sorunu değildir” görüşünü de savundu.
Edvard Nalbandyan da “Bu, Türkiye ve uluslararası toplumun farklı dillerle konuştuklarını da gösteriyor” iddiasında da bulundu. (ANKA)

Yorumlar kapatıldı.