İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan, Ermeni soykırım tasarı için, ‘AP kararı bir kulağımızdan girer, birinden çıkar’ dedi

Erdoğan, “…Soykırım diye bir gölge, bir leke üzerimizde yok. Ermenistan başta olmak üzere parlamentosunun kapısını onlara açanlara sesleniyorum. Şu anda benim ülkemde vatandaş veya vatandaş olmayan olmak üzere bin 200 bin ermeni var. Acaba onların ülkesinde kaç tane Ermeni var?” diye sordu. … Biz bunları deport edebiliriz ama etmedik. Onları misafir ediyoruz  dedi…Ermeni Soykırımı’na dair bugün yeni bir yasa tasarısını görüşecek olan Avrupa Parlamentosu’na (AP) da çatan Erdoğan, “AP hangi kararı alırsa alsın bir kulağımızdan girer diğerinden çıkar. Türkiye’nin böyle bir suçu kabul etmesi mümkün değil” dedi.

***
Tayyip Erdoğan: Bizim ülkemizdeki Ermenilere karşı ters ve olumsuz bir tavrımız oldu mu? Vatandaş olmayanları deport edebilirdik ama etmiyoruz” dedi. Papa Francis’in 1915 Ermeni Soykırımı hakkındaki ifadelerinin ardından bir kez daha açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Soykırım diye üzerimizde bir leke, bir gölge yok” dedi. Kazakistan’a hareketi öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı’nda konuşan Erdoğan, “Bildiğim inandığım bir şey var. Biz niye millet olarak veya medyamız olarak savunmada duruyoruz anlamakta zorlanıyorum. Benim cumhurbaşkanı olarak savunma derdim yok. Soykırım diye bir gölge, bir leke üzerimizde yok. Ermenistan başta olmak üzere parlamentosunun kapısını onlara açanlara sesleniyorum. Şu anda benim ülkemde vatandaşa veya vatandaş olmayan olmak üzere bin 200 bin ermeni var. Acaba onların ülkesinde kaç tane Ermeni var?” diye sordu.
MEĞER LÜTUFMUŞ: ONLARI DEPORT EDEBİLİRDİK AMA ETMEDİK
Daha da ileri giderek Ermeni yurttaşları sınırdışı etmemelerini lütuf olarak gösteren Erdoğan, “Ermeni vatandaşlarımıza olumsuz bir tavrımız oldu mu? Ülkemizin her türlü imkanından faydalanma konusunda bir sıkıntıları yok. Biz bunları deport edebiliriz ama etmedik. Onları misafir ediyoruz. Her zaman söylüyorum diye konuştu. Avrupa Birliği fonlarının da katkısıyla onarılan ve yılda sadece bir gün ibadet izni verilen Van’ın Ahtamar adasındaki Surp Haç Ermeni Kilisesi’nin restore edilmesine değinen Erdoğan, “Oradaki kilisenin onarımını devletin kasasından sağladık” iddiasında bulundu. Erdoğan daha önceki açıklamasında Papa’nın din adamı değil siyasetçi olduğunun vurgusunu yaparak, “Sayın Papa’yı da bu tür yanlışlara herhalde bir daha düşmez diye kınıyorum ve uyarıyorum” demişti.
 ‘AP’NİN KARARI BİR KULAĞIMIZDAN GİRER, DİĞERİNDEN ÇIKAR’ 1915 Ermeni Soykırımı’na dair bugün yeni bir yasa tasarısını görüşecek olan Avrupa Parlamentosu’na (AP) da çatan Erdoğan, “AP hangi kararı alırsa alsın bir kulağımızdan girer diğerinden çıkar. Türkiye’nin böyle bir suçu kabul etmesi mümkün değil” dedi.
Demokrat Haber

Yorumlar kapatıldı.