İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan: Papa’nın sözleri Türk halkının kalbine dokunacaktır

 Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Papa Franciscus’un ’20.yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı’ sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarkisyan, Vatikan’daki ayin sonrası Ansa haber ajansına yaptığı açıklamada, “Eminin Papa’nın bu sözleri, Türk hükümeti ve Türk liderler tarafından iğneleyici olarak algılanacaktır. Türk hükümetini, Türk halkından ayrı tutuyorum. Eminim Papa’nın sözleri, birçok Türk’ün kalbine ve aklına dokunacaktır ve Ermenilere karşı yapılan soykırımı bir kez daha düşünmelerine ve tarihin yükünden kurtulmalarına vesile olacaktır” ifadesini kullandı.

***
Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Papa’nın ’20.yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı’ açıklamasıyla ilgili, ‘Eminim Papa’nın sözleri, birçok Türk’ün kalbine ve aklına dokunacaktır’ ifadesini kullandı.
RADİKAL – Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Papa Franciscus’un ’20.yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı’ sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sarkisyan, Vatikan’daki ayin sonrası Ansa haber ajansına yaptığı açıklamada, “Eminin Papa’nın bu sözleri, Türk hükümeti ve Türk liderler tarafından iğneleyici olarak algılanacaktır. Türk hükümetini, Türk halkından ayrı tutuyorum. Eminim Papa’nın sözleri, birçok Türk’ün kalbine ve aklına dokunacaktır ve Ermenilere karşı yapılan soykırımı bir kez daha düşünmelerine ve tarihin yükünden kurtulmalarına vesile olacaktır” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi döndü
‘ÇOK UYGUN BİR MEZAR OLDU’
İtalya ‘daki Ermeniler Birliği’nden yapılan açıklamada da Papa’nın sözleri, “Nihayet 100 yıl sonra, halkımıza yapılan soykırımı kabul etmeye doğru çok önemli bir adım atıldı. Papa’nın sözleriyle şehitlerimizi gömmek için çok uygun bir mezar oldu” diye değerlendirildi
Ankara’dan Papa’nın ‘soykırım’ açıklamasına tepki
Katolik dünyasının ruhani lideri Papa, dün Vatikan’da düzenlediği ayinde, “20. Yüzyılın ilk soykırım kurbanlarının Ermeni toplumu olduğuna inanıldığını” söylemişti. (DHA)

Yorumlar kapatıldı.