İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB: Aday ülke Türkiye ile Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi önemli

Avrupa Birliği Komisyonu, uzlaşma prensibinin Avrupa projesinin temel değerlerinden olduğunu belirterek, “Bu bakımdan Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin mümkün olduğu kadar hızlı şekilde normalleşmesi özellikle önemli.” açıklamasını yaptı. 

Avrupa Birliği Komisyonu’nun Komşuluk Siyaseti ve Katılım Müzakereleri’nden sorumlu üyesi Johannes Hahn’ın sözcüsü Maja Kocijancic, günlük olağan basın toplantısında Vatikan ile Türkiye arasında gerginliğe sebep olan ‘soykırım’ kelimesiyle ilgili Türkiye’nin tutumunun üyelik müzakereler etkisiyle ilgili soruya cevap verdi.
Türkiye ile Ermenistan arasında birkaç yıl önce ilişkilerin normalleşmesi için protokoller imzalandığını hatırlatan Maja Kocijancic, normalleşmenin devam etmesi için bu protokollerin yürürlüğe konulması gerektiğini vurguladı.
Uzlaşma ruhuyla ilgili olarak geçmişte yaşanmış olayların açık ve iyi niyetli olarak ele alınmasının da anahtar rolü haiz olduğunu belirten sözcü, Türkiye’nin bu konuda attığı adımların da AB tarafından takip edildiğini ve ilerleme raporlarında değerlendirildiğini vurguladı.
Maja Kocijancic, tam uzlaşıya gidecek yolun açılması için tarafları anlamlı ilave adımlar atmaları için teşvik ettiklerini de sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar kapatıldı.