İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan: Ermeniler 24 Nisan’da evrensel değerleri kimin tercih ettiğini görecekler

Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, «Onların amacı uluslararası toplumun dikkatini saptırmak. Bu şekilde Türkiye bu kaçıncı kez kendi inkarcı politikasını ortaya koymakta. Tarihi gerçekleri inkar için her seferinde farklı etkinlikler düzenliyorlar. Bu kez hesapları bariz. ABD, Fransa, Almanya, İtalya Türkiye’de Ermenistan’da olduğundan daha yüksek düzeyde temsil edilirlerse, Türkler ″Bakın, onlar Soykırımını tanımıyorlar″ diyecekler». Cumhurbaşkanı Sarkisyan bu durumda Ermenilerin kimin evrensel değerleri kimin şahsi menfaatlerini tercih ettiğini göreceklerini de sözlerinde kaydetti.

***
Ermeniler 24 Nisan’da hangi ülkelerin evrensel değerleri hangilerinin kendi menfaatlerini tercih ettiğini görecekler. Beyanat bugün 11 Nisan’da İtalyan ulusal RAI tv tanınmış yorumcusu Marc Innaro’nun programına katılan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’dan geldi.
″Türkiye cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın Gelibolu Savaşı Zaferini tam da 24 Nisan’da kutlama kararını nasıl yorumluyorsunuz?″ sorusuna Serj Sarkisyan şu yanıtı verdi:
«Onların amacı uluslararası toplumun dikkatini saptırmak. Bu şekilde Türkiye bu kaçıncı kez kendi inkarcı politikasını ortaya koymakta. Tarihi gerçekleri inkar için her seferinde farklı etkinlikler düzenliyorlar. Bu kez hesapları bariz. ABD, Fransa, Almanya, İtalya Türkiye’de Ermenistan’da olduğundan daha yüksek düzeyde temsil edilirlerse, Türkler ″Bakın, onlar Soykırımını tanımıyorlar″ diyecekler».
Cumhurbaşkanı Sarkisyan bu durumda Ermenilerin kimin evrensel değerleri kimin şahsi menfaatlerini tercih ettiğini göreceklerini de sözlerinde kaydetti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.