İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nareka’lı Grigor artık Evrensel Kilise Gözetmen Rahibi

Bugün 12 Nisan’da Vatikan San Pietro Bazilikasında Ermeni Soykırımını 100. Yılı vesilesiyle icra edilen Kutsal Patarak ayini esnasında Papa Franciscus, Narekalı Grigor’u «Evrensel Kilise Gözetmen Rahibi» ilan etti. (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OYCQZVIDAx8)

Önce Vatikan Kutsallar Mahkemesi (The Congregation for the Causes of Saints) Bşk. Kardinal Angelo Amato birçok piskoposun ricasına icabet ederek Papa’dan Kutsal Nareka’lı Grigor’un «Evrensel Kilise Gözetmen Rahipleri» safında anılmasını rica etti.
Kardinal sözlerinde ′′Hayatıyla ve rahipliğiyle güzelliğin teolojisini vaaz etti, söz güzelliği ve Tanrıbilimsel aklı daima hem sıradan halk hem de derin teologlarca oldukça takdir edildi. Onun halk katında daima gördüğü teveccüh başlıca yapıtı olan «Tragedya Divanı»na bağlanmaktadır. Halk bu eseri kısaca «Narek» olarak adlandırmakta ve İncil’den sonra Ermeni müminler arasında en yaygın eserdir′′ dedi.
Kardinal Nareka’lının Soykırım trajedisinde de umut ve barış inşacısı rolünü hatırlattı.Papa Franciscus birçok piskopos ve müminin ricalarını kabul ederek Nareka’lı Grigor’u 36. «Evrensel Kilise Gözetmen Rahibi» olarak ilan etti.
Patarak ayininde Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Dünya Ermenilei Katolikosu Garegin II, Kilikya Katolikosu Aram I, Ermeni Katolikleri Patrik Katolikosu Nerses BedrosXIX da hazır bulundular.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.