İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Davutoğlu’ndan Papa’ya sert tepki

Papa’nın açıklamaları Avrupa’da yükselen ırkçılığa pirim veriyor. Papa’nın açıklaması tek taraflı ve tutarsızdır. Gönülleri kapalı olanlara arşivleri açmak faydasız…”Eğer dış faktörler olmamış olsaydı muhtemelen 1915 yılında yaşanan acı olaylar yaşanmayacaktı. Bu acıları tek taraflı olarak okumak, sadece insanoğlunun bir kısmının acılarına sahip çıkıp diğerinin acılarını örtmek, Sayın Papa’ya ve bulunduğu makama yakışmamıştır. Acılar ve özellikle savaş dönemlerinde yaşanan acılar paylaşıldığı zaman, karşılıklı olarak bu acılar anlaşıldığı ve adil bir hafızayla bu acılara sahip çıkıldığı zaman, barış ortamı doğar”

***
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Papa Francesco’nun sözde Ermeni soykırımına yönelik yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.
Başbakan Davutoğlu: Bu açıklama Papa’ya yakışmadı.Dini liderlerden bizim beklentimiz, barış çağrısında bulunmalarıdır.  Papa’nın açıklamaları Avrupa’da yükselen ırkçılığa pirim veriyor. Papa’nın açıklaması tek taraflı ve tutarsızdır. Gönülleri kapalı olanlara arşivleri açmak faydasız.
“Eğer dış faktörler olmamış olsaydı muhtemelen 1915 yılında yaşanan acı olaylar yaşanmayacaktı. Bu acıları tek taraflı olarak okumak, sadece insanoğlunun bir kısmının acılarına sahip çıkıp diğerinin acılarını örtmek, sayın Papa’ya ve bulunduğu makama yakışmamıştır. Acılar ve özellikle savaş dönemlerinde yaşanan acılar paylaşıldığı zaman, karşılıklı olarak bu acılar anlaşıldığı ve adil bir hafızayla bu acılara sahip çıkıldığı zaman, barış ortamı doğar”
DEMİRTAŞ’A SERT TEPKİ
Provokasyon bölücü terör örgütü tarafından gelmiştir. Demirtaş açıkça yalan söylüyor. Demirtaş bölgede uygulanan baskıyı kamufle etmeye çalışıyor. Demirtaş bir tercih yapmak zorunda. Bir siyasi parti lideri mi yoksa bölücü terör örgütünün sözcüsü mü?
Adliye saldırısı ile arasında bir fark yoktur. Kimse barış güvercini rolü yapmasın. Kimse terör örgütü sözcülüğü yapmasın. Demirtaş’ın yalancı şahitliğine gerek yok. Demirtaş’ın Kadıköy meydanın yaptığı açıklamalar tamamen yalandır.

Yorumlar kapatıldı.