İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Milletvekili: ABD’de hiçbir senatör Ermeni Soykırımını inkar etmiyor

Meclis Dış İlişkiler Daimi Komisyonu Bşk. Artak Zakaryan, ″2010 yılında ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonundaki buluşmayı hatırlıyorum. Aralarında karşı oy kullanalar da dahil olmak üzere 46 senatörden hiçbiri bizimle konuşmaları esnasında bu suçu inkar etmiyorlardı. Hepsi Soykırımın tanınması ve kınanması gerektiğini söylüyorlardı. Niçin yapmadıklarının sebebi ise ekonomik ve siyasi menfaatlerdir ″ dedi.

***
ABD’de hiçbir senatör Ermeni Soykırımını inkar etmiyor. Beyanat bugün 9 Nisan’da Soykırımın tanınmasına yönelik çağrı taslağına ilişkin Meclis görüşmesindeki konuşması esnasında Meclis Dış İlişkiler Daimi Komisyonu Bşk. Artak Zakaryan’dan geldi.
Zakaryan ″2010 yılında ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonundaki buluşmayı hatırlıyorum. Aralarında karşı oy kullanalar da dahil olmak üzere 46 senatörden hiçbiri bizimle konuşmaları esnasında  bu suçu inkar etmiyorlardı. Hepsi Soykırımın tanınması ve kınanması gerektiğini söylüyorlardı. Niçin yapmadıklarının sebebi ise ekonomik ve siyasi menfaatlerdir ″ dedi.
Ermeni Ulusal Kongresini eleştiren Zakaryan, Ter-Petrosyan’ın yönetimi yıllarında sadece Rusya, Kanada ve Lübanan olmak üzere 3 ülkenin Ermeni Soykırımını kabul ettiğini, Sovyet yıllarında ise sadece Uruguay ve Kıbrıs’ın kabul etmiş olduklarını belirtti. Zakaryan sadece talepkar iktidar gününde 15 ülkenin tanıdığına dikkat çekti.
Zakaryan ″Ermeni halkı Soykırımın uluslararası ölçekte tanınması için 50 yıldır mücadele ediyor ve eğer gerekirse 50 yıl daha mücadele eder″ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.