İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hollanda Parlamentosu, Ermeni Soykırımına ilişkin karar kabul etti

Hollanda Parlamentosu Temsilciler Meclisi 9 Nisan’da, Türkiye ve Ermenistan tarafından tarihlerine ilişkin ortak mutabakat sağlanmasının önemine dikkat çeken bir kararı oylamaya katılanların ezici çoğunluğuyla kabul etti. Dışişleri Bakanlığı Basın Servisinden verilen bilgiye göre; kararda iki ülke arasında ilerleme için 1915 tarihine dair ortak anlayışa ulaşılmasının gerekli olduğu ifade edildi; Ermeni Soykırımının 100. Yıldönümüne yönelik anma etkinliklerinin Hollanda ve dışında ilgili toplumlar arasında saygı ve birbirlerini kabulün şekillenmesine katkıda bulunması umudu ifade edildi;

***
Hollanda Parlamentosu Temsilciler Meclisi 9 Nisan’da, Türkiye ve Ermenistan tarafından tarihlerine ilişkin ortak mutabakat sağlanmasının önemine dikkat çeken bir kararı oylamaya katılanların ezici çoğunluğuyla kabul etti.
Dışişleri Bakanlığı Basın Servisinden verilen bilgiye göre; kararda iki ülke arasında ilerleme için 1915 tarihine dair ortak anlayışa ulaşılmasının gerekli olduğu ifade edildi; Ermeni Soykırımının 100. Yıldönümüne yönelik anma etkinliklerinin Hollanda ve dışında ilgili toplumlar arasında saygı ve birbirlerini kabulün şekillenmesine katkıda bulunması umudu ifade edildi; hükümete 2004 yılında konsensüsle kabul edilen  Rouveot Kararına uygun ikili ve AB bağlamında Türkiye Hükümetine Ermenistan’la yakınlaşmaya ve Ermenistan Hükümetiyle uzlaşma noktaları bulmaya yeni bir ivme kazandırılmasına devam edilmesi çağrısında bulundu.
Karar 127 Kabul ve 13 Red oyuyla kabul edildi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.