İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan: Zafer Günü’nde Moskova’da olacağız

Ermenistan liderliğinin, Sovyetler Birliği’nin 2. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası karşısında elde ettiği zaferin 70. yıl kutlamaları kapsamında Moskova’da düzenlenen törenlere katılacağı açıklandı…2. Dünya Savaşı’na 600 bin Ermeni’nin cepheye gittiğini ve içlerinden 314 bininin geri dönemediğini belirten Sarkisyan, Zafer Günü’nün Ermenistan’da kutlanacağını da ekledi: ”Ermenistan’da bu kutsal bayramı kutlayacağız. Bu bizim zaferimiz.”dedi.

***
Ermenistan liderliğinin, Sovyetler Birliği’nin 2. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası karşısında elde ettiği zaferin 70. yıl kutlamaları kapsamında Moskova’da düzenlenen törenlere katılacağı açıklandı.
Rossiya 24 televizyonunda canlı yayın konuğu olan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, 9 Mayıs’taki kutlama törenlerinde Ermenistan liderliğinin de bulunacağını söyledi. Törenlere Ermenistan liderliğinden kimin katılacağı konusuna açıklık getirmeyen
Sarkisyan, bununla birlikte Kızıl Meydan’da düzenlenecek geçit törenine ‘Ermenistan ordusundan küçük bir birliğin katılacağı’ bilgisini verdi.
2. Dünya Savaşı’na 600 bin Ermeni’nin cepheye gittiğini ve içlerinden 314 bininin geri dönemediğini belirten Sarkisyan, Zafer Günü’nün Ermenistan’da kutlanacağını da ekledi: ”Ermenistan’da bu kutsal bayramı kutlayacağız. Bu bizim zaferimiz.”

Yorumlar kapatıldı.