İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya, Metzamor Nükleer Santrali için Ermenistan’a yardım edecek

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’da resmi temaslarda bulunan Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan’la ortak basın toplantısı düzenledi. Lavrov, Ermenistan’daki Metzamor Nükleer santral güç ünitesinin kullanım süresinin uzatılması için maddi yardımda bulunacaklarını açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’daki ortak basın toplantısında, Yukarı Karabağ sorununun barışçıl yollardan çözümü için çabaları artırma niyetinde olduklarını belirtti.

Bölgede silahlı çatışma istemediklerini altını çizen Rus bakan, “Yapılan açıklamalara rağmen, tarafların silahlı çatışmaya karşı olduklarından eminim. Tüm çabalar, herkesi tatmin edecek çözüm bulunması yönünde” diye konuştu.
Sergey Lavrov, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki sorunun diyalog yoluyla çözülmesi için gerekli koşulları oluşturma çabalarını sürdüreceklerini de vurguladı.
METZAMOR NÜKLEER SANTRALİ İÇİN YARDIM
Lavrov, Rusya’nın Ermenistan’daki Metzamor Nükleer Santrali’nin kullanım süresinin uzatılması için maddi yardımda bulunacağını söyledi.
Moskova ve Erivan arasında enerji, bankacılık ve telekomünikasyon alanındaki ilişkilerin geliştiğini ifade eden Lavrov, “Nükleer santralin güç ünitesinin kullanım süresinin uzatılması için Ermeni dostlarımıza maddi yardımda bulunmayı planlıyoruz” ifadesini kullandı.
Metzamor Nükleer Santrali, 1977 yılında dönemin Sovyetler Birliği tarafından inşa edildi. Santralin geleceği, birinci derece deprem bölgesinde bulunması ve kullanılan teknolojinin eskimesi nedeniyle belirsizliğini koruyordu.

Yorumlar kapatıldı.