İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CHP İstanbul 2. bölge Ermeni adaydan flaş çıkış

CHP İstanbul 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı Selina Doğan, Al Jazeera’ye verdiği röportajda ‘1915 olayları’na dair bir soru duymak istemediğini belirtti… “Mağduriyetler sürmektedir. İnkâr politikaları sürdüğü sürece de bu mağduriyet giderilmeyecek.” diyen Doğan,  muhabirin “Fakat yine de bir isim koymak istemiyorsunuz” sorusuna , “Bu soruyu sormanızı istemiyorum ama 24 Nisan’da Taksim’de olacağım” diye yanıt verdi.

***
CHP İstanbul 2. bölge adayı Selina Doğan Ermeni kimliğiyle dikkat çeken aday olarak hafızalarda yer etti. İşte CHP’nin Ermeni adayının duymak istemediği soru…
CHP İstanbul 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı Selina Doğan, Al Jazeera’ye verdiği röportajda ‘1915 olayları’na dair bir soru duymak istemediğini belirtti.
Kendisini “Türkiyeli Ermeni” olarak tanımlayan avukat Selina Doğan, Al Jazeera’ye verdiği söyleşide adaylık beklediğini ama seçilmesi kesin birinci sıra adaylığının kendisi için de sürpriz olduğunu ifade etti. Doğan, “1915 olaylarını nasıl tanımlıyorsunuz sorusuna” , “Şu anda böyle bir şeye girmek istemiyorum” diye yanıt veren Doğan, henüz adaylığının yeni olduğunu, diğer adaylarla bu hafta bir araya geleceklerini ve seçim kampanyasını nasıl yürüteceklerine karar vereceklerini söyledi ancak “1915’te yaşanan acılar devam ediyor” dedi.

“BU SORUYU SORMANIZI İSTEMİYORUM”
“Mağduriyetler sürmektedir. İnkâr politikaları sürdüğü sürece de bu mağduriyet giderilmeyecek.” diyen Doğan,  muhabirin “Fakat yine de bir isim koymak istemiyorsunuz” sorusuna , “Bu soruyu sormanızı istemiyorum ama 24 Nisan’da Taksim’de olacağım” diye yanıt verdi.
İşte Doğan’ın o açıklamaları:
“Son iki üç günde adaylığı bekliyordum ama birinci sırayı beklemiyordum. Herkes gibi bana da sürpriz oldu. Parti Meclisi’nde epey hararetli tartışmalar olduğu yönünde haberler çıktı. Kontenjan adaylarının başvurusu oldu. Ermeni toplumundan başka adaylar da vardı. Fakat Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisinin kontenjan adayı göstermesi söz konusu olunca, Ermeni cemaatinden mutlaka kadın ve genç birini tercih ettiklerini söylemesiyle ben gündeme geldim. Bunlar çok kısa sürede oldu. Gerçekten bir boşluk vardı bu anlamda. Bu şansı değerlendirmem gerektiğini düşündüm.”
selina-dogan-chp.jpg
“CHP’NİN HAFIZALARDA OLUMSUZ YER EDEN POLİTİKALARI…”
“CHP’nin hafızalarda olumsuz yer eden politikaları olmuştur. Bilinen bir gerçektir. Ama son dönemdeki söylemleri, Dersim olaylarıyla ilgili olsun, değişim iradesi sergilemektedir. Benim adaylığım da bu çerçevede önemli ve bu değişime katkı sunmak gerektiğini düşünüyorum.”
“TÜRKİYELİ BİR ERMENİ”
“Türkiyeli bir Ermeni olduğunuzda her gününüz siyasi diyebiliriz. Daha doğrusu siyasetin çok uzağında olamıyorsunuz. Zamanımın ve donanımın elverdiği ölçüde elimden gelen gönüllü işleri yaptım. Çeşitli mecralarda söz söyledim. Parlamento diye düşünmemiştim ama Parlamento olması çok anlamlı. Azınlıklardan kadın milletvekili olmamış daha önce ve bu tarihi bir olay.”
CHP İSTANBUL 2. BÖLGE 2. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAYI SELİNA DOĞAN KİMDİR?
İşte kendi anlatımıyla Selina Doğan ve hayatı:
1977 İstanbul doğumlu, Ermeni ilkokulundan sonra Fransız kız okulunda eğitimine devam eden, lisedeyken çok konuşan ve aktif biri olmasına rağmen bir lâkabının da olmadığını anlatan milletvekili adayı piyano da çalıyor.
Öğrenciyken, Ermeni Halk Dansları oynayan bir grupta yer alan, iki kez “sırt çantasını alıp” Avrupa’yı trenle dolaşan Doğan, siyasetin kendisini zorlamayacağını ama yaşam şeklinde pratik anlamda değişiklik yapmak zorunda kalacağını bunu da ailesinin desteğiyle aşabileceğini umduğunu söyledi.

Yorumlar kapatıldı.