İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD’de otobüs ve bilbordlarda Türk-Ermeni mesajı

ABD merkezli Yönlendirme Komitesi tarafından 1915 olaylarının 100. yıldönümü nedeniyle 110 otobüs, 30 metro istasyonunda bulunan billboardlarda Türk-Ermeni birlik ve beraberlik temalı mesajlar verildi. ABD’de 145 sivil toplum kuruluşunun ortak çabalarıyla kurulan Yönlendirme Komitesi, 1915 olaylarının 100. yıldönümü kapsamında Türkler ve Ermeniler arasında dostluk köprüleri kurulması amacıyla 24 Nisan Cuma günü başkent Washington’da kapsamlı bir yürüyüş gerçekleştirecek.

ABD’nin her köşesinden binlerce Türk vatandaşının ve Türkiye dostu etnik grupların katılımı ile gerçekleşmesi beklenen Barış ve Dayanışma Yürüyüşü, 24 Nisan Cuma günü saat 09.00’da Beyaz Saray önünden başlayacak Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde son bulacak. 24 Nisan’da gerçekleştirilmesi planlanan yürüyüşten önce 18 Nisan’da yerel saatle 06.00‘dan itibaren Twitter üzerinden #lethistorydecide hashtag’i kullanılarak etkili bir kampanya başlatılacak.
Türkiye-ABD dostluğunun güçlenmesini savunan ve Türkiye’nin ABD’de daha iyi bilinmesi ve daha çok sevilmesini hedefleyen dayanışma ve birlik platformu olan yönlendirme Komitesi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada “2015 yılına dostluk köprüleri kurulmasına tam aksi bir düşünce ile yaklaşan Ermeni grupların faaliyetleriyle mücadele için gerekli çabaları gösterme kararlılığındayız” denildi. Açıklamada, bazı Ermeni grupların her yıl Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği ve Konutu önünde yaptıkları protestolara karşın 24 Nisan’da da Amerikalı Türklerin karşı gösteri için Büyükelçiliğin önünde hazır bulunacakları ifade edildi.
Ayrıca, bu yıl ayrıca 14-23 Nisan tarihleri arasında Büyükelçiliğin önünde dönüşümlü olarak gece ve gündüz nöbet tutulmasının da planlandığı bildirildi. ABD Kongresi’nde Cumhuriyetçi Parti Florida Milletvekili Curt Clawson tarafından ABD Kongresine sunulmak üzere hazırlanan “Gelecek 100 Yıl için Kalıcı Ermeni-Türk İlişkilerini Destekleme” başlıklı tasarının, Türkiye ve Ermenistan’ın arasındaki ilişkilerin olumlu yönde gelişmesi için çok önemli bir adım olduğuna da dikkat çekildi.
Yönlendirme Komitesi Eş Başkanı İbrahim Uyar açıklamasında, “Yönlendirme Komitesinin dünyevi ve siyasi fikirleri ne olursa olsun 145 derneğin bir araya gelerek Türkiye’nin menfaatlerini Amerika’da korumak için kurulmuş bir çatı organizasyon olduğuna dikkat çekerek, “Bu seneki hedefimiz 24 Nisan’da barış ve dayanışma temalı bir yürüyüş gerçekleştirmek. 5 bine yakın katılımcının, bu yürüyüşe Amerika’nın her tarafından katılacak Türklerle birlikte Türkiye dostu diğer etnik grupların da ve Müslüman Amerikalıların da katılmalarını bekliyoruz. Ayrıca bu organizasyonda sesimizi daha iyi duyurabilmek için lethistorydecide.org sayfası kurduk. Bu sayfadan Amerikalı dostlarımıza 1915 olaylarını daha iyi bir şekilde anlatmaya çalışıyoruz” dedi.
Hedeflerinin barış, dayanışma, birlik ve beraberlik mesajı vermek olduğuna dikkat çeken Uyar, “Yönlendirme Komitesi olarak ilk icraatımız 110 otobüs, 30 metro istasyonunda ve billboardlarda birlik ve beraberlik temalı reklamlarımızı başlattık. Bu reklamlarımız 30 gün boyunca devam edecektir. Ayrıca Yönlendirme Komitesi bu sene ilk defa 5 bin kişinin katılacağı yürüyüş düzenleyecektir. Beyaz Saray önünde başlayacak yürüyüş Büyükelçiliğimizin olduğu yere kadar devam edecektir.
Bu sene Müslüman Amerikalıların, Amerika’nın her yerinden gelecek Türklerin ve Türkiye dostu diğer etnik grupların da katılmasını bekliyoruz. Yönlendirme Komitesi olarak 18 Nisan’da Twitter’da lethistorydecide (bırakın tarihçiler karar versin) hashtagi ile başlatacağımız kampanyaya herkesin destek olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 İHA

Yorumlar kapatıldı.