İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

24 Nisan 2015, Ermeni Soykırımı’nı Anma Programı açıklandı

24-nisan-2015-anma-DurDe Platformu’nun ilk kez 2010 yılında, Taksim Meydanı’nda düzenlediği Ermeni Soykırımı’nın kurbanlarının anıldığı etkinlik, her yıl artan katılımla gerçekleşiyor. Taksim’deki anma etkinlikleri, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da DurDe Platformu’nun da içinde yer aldığı Ermeni Soykırımı’nı Anma Platformu tarafından düzenlenecek.

İstanbul’da düzenlenecek anma etkinliklerine, geçmiş yıllardan farklı olarak, soykırımın 100’üncü yılında Ermeni diyasporası mensuplarının çok daha geniş katılımı bekleniyor. Bu amaçla DurDe Platformu da birçok uluslararası kuruluş ve Ermeni diyasporasından sivil toplum kuruluşu ile işbirliği yapıyor. Aralarında dünyanın en büyük Ermeni diyaspora örgütlerinden biri olan AGBU, ABD’deki yerleşik diyaspora mensuplarının oluşturduğu bir inisiyatif olan “Project 2015” ve Avrupa’nın 31 ülkesinde örgütlü ırkçılık karşıtlarının network’ü EGAM gibi örgütlerin olduğu çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirdiğimiz işbirliği çerçevesinde, İstanbul’daki anma etkinliklerine bu yıl yüzlerce diyaspora mensubunun katılımı bekleniyor.
Ermeni Soykırımı’nı Anma Platformu‘nun düzenlediği anma etkinliklerinin yanı sıra, İnsan Hakları Derneği, Anadolu Kültür, DSİP gibi birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasi grup da çeşitli kültürel ve anma etkinlikleri düzenlemeyi planlıyor. Platformun ve diğer kurumların anma etkinliklerini sitemizin Takvim uygulamasından takip edebilirsiniz.
Ermeni Soykırımı’nı Anma Platformu’nun düzenleyeceği bu yılki anma programı şöyle:
» Sevag Balıkçı Anması
24 Nisan 2011’de askerlik hizmetini yaparken ırkçı saiklerle öldürülen Sevag Şahin Balıkçı anılacak
Saat: 15.30
Yer: Şişli Ermeni Mezarlığı
» Ermeni Soykırımı’nın Kurbanlarının Anılması
100’üncü yılda, tüm dünyadan Ermeni diyasporası mensupları ve insan hakları aktivistleriyle birlikte Ermeni Soykırımı’nın kurbanları anılacak
Saat: 19.15
Yer: Taksim Meydanı
Etkinliklerin Tarihi: 24 Nisan 2015, Cuma
Yer: İstanbul
Düzenleyen: Ermeni Soykırımı’nı Anma Platformu
» Ermeni Soykırımı’nı Anma Etkinlikleri Facebook Etkinlik Sayfası için tıkla…
» Ermeni Soykırımı’nı Anma Platformu‘nun Facebook sayfası için tıkla…

Yorumlar kapatıldı.