İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Davutoğlu’ndan Paskalya Bayramı Kutlaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hristiyanların Paskalya Bayramı’nı kutladı… “Yüzyıllar boyu bir arada yaşayarak birbirinin sevincine ortak olan bizler, farklılıkları birlikte yaşatmayı medeniyet mirasımızın ve evrensel değerleri sahiplenmenin bir gereği olarak görüyoruz. Büyük medeniyet tecrübemizden gelen birikim ve evrensel inancımız gereği farklı inanç ve kültürlerin birbiri üzerinde tahakküm kurmadan yaşaması sonsuza kadar bağlı kalacağımız bir ilkedir. Yüzyıllarca olduğu gibi bugün de barış ve huzur içinde beraberce yaşadığımız Hristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Bayramı’nı tebrik ediyor, bütün Hristiyan vatandaşlarımıza mutluluk dileklerimi sunuyorum.”

***
Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Davutoğlu, Paskalya Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, sevgi, saygı ve dayanışma ruhunu dirilten kutsal günlerin, insanların yüce duygular yaşadığı müstesna zamanlar olduğunu belirtti.
Paskalya’nın Hristiyanlar için böyle özel bir yortu olduğunu kaydeden Davutoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Yüzyıllar boyu bir arada yaşayarak birbirinin sevincine ortak olan bizler, farklılıkları birlikte yaşatmayı medeniyet mirasımızın ve evrensel değerleri sahiplenmenin bir gereği olarak görüyoruz. Büyük medeniyet tecrübemizden gelen birikim ve evrensel inancımız gereği farklı inanç ve kültürlerin birbiri üzerinde tahakküm kurmadan yaşaması sonsuza kadar bağlı kalacağımız bir ilkedir.
Yüzyıllarca olduğu gibi bugün de barış ve huzur içinde beraberce yaşadığımız Hristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Bayramı’nı tebrik ediyor, bütün Hristiyan vatandaşlarımıza mutluluk dileklerimi sunuyorum.”

Yorumlar kapatıldı.