İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Köstence’da Ermenii Soykırmının 100. Yılına yönelik konferans

3 Nisan’da  Ermeni Soykırımının 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde Romanya’nın Köstence kenti «Ovidius» Üniversitesi Senato Salonunda «Hayat ve Ölüm Arasında Ermeniler: Ermeni Şehadetinin 100. Yıldönümü» başlıklı konferans gerçekleştirildi. Konferans Romanya Yerel Komisyonu ve Ermenistan’ın Bükreş Büyükelçiliği yanısıra Romanya Ermenilei Birliği ve Ermeni Diyakosluğu Konstanza Şubesi tarafından tertiplendi.

Konferansta Ermeistan elçisi Hamlet Gasparyan, Romanya Ermenileri Ruhani önderi Piskopos Ttaev Hakobyan, Başepiskopos Tomisi Teodos’un temsilcisi konuşmalar yaptılar. Tarihçi Prof. Dr. Valentin Chorbea, Prof. Dr. Mikael Kirkor ve Romanya Akademisi üyesi, Prof. Dr. Karapet Kumbetliyan Ermeni Soykırımı ve Franz Werfel’e ilişkin sunumlar gerçekleştirdiler.
Elçi Gasparyan, Türkiyenin Ermenistan’a yönelik ve inkarcı politikalarının kabul edilemez olduğunu, soykırımların engellenmesi ve inkarcılıkla mücadele meselesinde uluslararası camianın ortak tavır sergilemes gerektiğini belirtti; bu bağlamda Avrupa Parlamentosu, BM İnsan Hakları Komisyonu yanısıra Avrupa Halk Partisinin (EPP) ilgili bildirisinin önemini oldukça takdir etti.
Sunumlar sonrasında Romanya Akademi çevreleri ve katılımcıların katılımıyla tartışmalar gerçekleştirildi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.