İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Divest Turkey (Türkiye’den Yatırımlarını Çek)

Gökhan Devrim
Divest ingilizce bir kelime olup Türkçe anlamı mahrum bırakmak, çıkartmak ve görevden almak anlamına gelmektedir.  Ermeni diyaspora son günlerde “Divest Turkey Türkçe anlamıyla Türkiye’yi mahrum bırakmak adı altında Türkiye’de den yatırımcıların yatırımlarını çekmesi yönünde çok çirkin; fakat bir o kadar da şaşırmayacağımız yeni bir kampanya başlattı. Amaçları sözde soykırımın yüzüncü yılı olan 24 Nisan’a dikkat çekmek.

Ermeni diaspora’sı sözde soykırım adı altındaki baskılarını küresel piyasalarda da uygulamaya başladı.
Başta Amerika olmak üzere birçok ülkeye baskı yapan Ermeni Diyaspora’sı Şimdi de Türkiye’ye yapılan yatırımların önünü kesmeye başladı. Ermeni Diyaspora’sı yabancı yatırımcılardan Türkiye’de bulunan fonlarını geri çekmelerini istiyor ve hatta bu isteği çirkince ve tehditkar baskılara dönüşmüş bulunmaktadır.
Hedeflerinde, Türkiye’de bulunan Üniversite fonları bulunmakta.
ABD’nin en ünlü eğitim kurumlarından Üniversity of California Berkeley ise Ermeni Diyasporası’nın baskıları sonrasında bir araya gelerek Türkiye’de bulunan 74 Milyon Dolar ‘ını Türkiye’den çekme kararı aldı. Bu karar sonrası üniversitenin öğrenci birliği başkanı alınan bu kararı için “ alınan bu tarihi karar tüm Ermeni cemaatinin başarısıdır” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 Ermeni Diyaspora’sı Ne Zaman Nasıl Başladı?
Anadolu”dan sürgün ve göç yoluyla ayrılan Ermeniler günümüzde dünyanın her yerinde sosyal,kültüre, siyasi amaç birliği yapan lobi kuruluşları içinde örgütlendiler. İlk olarak ABD”de çalışmalarını sürdüren “ANCA”ve  “ANİ”ile Kanada”da çalışan “ZORYAN”, Londra”daki Gomidas Enstitüsü 1915 olaylarını SOYKIRIM olarak isimlendirerek basın ve bilim çevrelerinin gündemine getirmeyi başarmıştır.
            Günümüzde Ermeniler adına dünyanın her yerinde sosyal ve siyasal çalışmalar yapan Ermenileri bir çatı altında toplamak için kuruluşlar vardır. Ama bunlar içinde Ermenistan dışında kalanlara kısaca “Diaspora” adı verilir. Günümüzde Ermenilerin dünyadaki toplam sayıları yaklaşık 7 milyon civarındadır.Bunan sadece 3 milyonu Ermenistan”dadır. Fransa”da 500.000, ABD”de ise 1.250.000 civarında Ermeninin yaşadığı kaynak gösterilir. Ermeni diasporasının birinci ve öncelikli amacı Ermeni kimliği ve tarihinin bütün Ermeniler arasında ortak bağ olmasını sağlamaktır. Bu konuda Ermeni kiliseleri öncü rolünü oynar. Bu örgütleri Ermeni sermaye kuruluşlarının destek çalışmaları izler.
            Ermeni Diyaspora’sı, sözde soykırım için bu kadar çirkin kampanyalar yürütürken bizler ne yapıyoruz? Sadece koca bir hiç. Türkiye’de büyük Pazar payı bulunan Starbucks Ermeni Diyasporası’nın zorlamaları ile tanıtım filmlerinden Türkiye’yi hiçbir sebep göstermeksizin çıkartırken bizler hiçbir yaptırımda bulunmuyoruz. Türk halkı 850 yıl Ermeni’ler ile aynı topraklarda yaşadı, Ermenilerin Osmanlı savaşta iken topraklarımızda yapmış oldukları bölücü, düşmanca  hareketleri ve Osmanlı’nın  o an mevcut savaş durumunda ki göçleri neticesinde TECHİR kararı ile daha güvenli bölgelere sevk edilmişlerdir. Ermeni’ler gittikleri bölgelerde dahi bölücü eylemleri ve düşmanla işbirliği hareketlerine devam etmelerine rağmen hiçbir şekilde farklı muamale görmemiş olmalarına rağmen sözde soykırım ile Türk’leri yüzyıldır suçlamaktadırlar.
            850 yıl topraklarını açıp kardeşçe dinlerini özgürce yaşamalarına müsaade ettiğimiz Ermeni’ler bizler aleyhinde çirkince kampanyalar başlatarak bizleri zora sokmaya çalışmaktadırlar.  Zorla baskı ile yaptırdıkları hiçbir eylem gerçeği değiştirmeyecektir. Türkiye aleyhine karar alan tüm işletmeler biliyorlar ki; 100 yıl önce yaşanan bir soykırım değil sadece bir TECHİR’den ibarettir. Ermeni Diyaspora’sı baskı ile sadece yatırımlarını çektirmeye yönelik sonuçlar elde edebilir; fakat tarihin yazdığı hiçbir gerçeği değiştiremezler. GEÇMİŞTE YAŞANAN SADECE BİR SOYKIRIM DEĞİL SADECE TECHİR’DİR.

http://www.yeniurfagazetesi.com/yazar-495-divest_turkey__turkiye%E2%80%99den_yatirimlarini_cek.html

Yorumlar kapatıldı.