İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan’da Osmanlı Türkiye’si Ermeni işadamlarına ilişkin sergi

Erivan Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsü Nisan ortasında yeni bir sergiyi ziyarete açacak… Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsü direktörü Hayk Demoyan, ″2500 m2’lik teşhir salonu tamamıyla hazır, gösterim için son 7-8 yılda toplanan birkaç bin belge hazırlandı. Bunların bir kısmı orijinal şekliyle, bir kısmı elektronik olarak sunulacak. Bir kısmı reprint formatta olacak. Ayrıntıları iki hafta içinde görebilirsiniz. Serginin ölçeğiyle ziyaretçileri geçekten etkileyeceğini sanıyoruz″.

 ***
Erivan Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsü Nisan ortasında yeni bir sergiyi ziyarete açacak. Açıklama bugün 30 Mart’ta düzenlenen basın toplantısında Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsü direktörü Hayk Demoyan’dan geldi.
Demoyan açıklamasında şunları kaydetti:
″2500 m2’lik teşhir salonu tamamıyla hazır, gösterim için son 7-8 yıl esnasında toplanan birkaç bin belge hazırlandı. Bunların bir kısmı orijinal şekliyle, bir kısmı elektronik olarak sunulacak. Bir kısmı reprint formatta olacak. Ayrıntıları iki hafta içinde görebilirsiniz. Serginin ölçeğiyle ziyaretçileri geçekten etkileyeceğini sanıyoruz″.
Demoyan salonun onarımı için bağışta bulunan herkese teşekkür etti.
Söz konusu olanın Osmanlı Türkiyesi’nde Ermeni  işadamları ve bunların mülklerine ilişkin belgeleri gösteren sergiye dair olduğunu kaydedelim.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.