İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suriye Parlamento Başkanı, uluslararası camiyayı Ermeni Soykırımı’nı kınamaya çağırdı

21 Mart 2015 tarihinde Suriye Halk Meclisi Başkanı Mohammad Jihad El-Laham, Ermenistan’ın Suriye Büyükelçisi Arşak Poladyan’ı kabul etti… Galust Sahakyan, mektubunda özellikle “Soykırımdan zorla kurtulan Ermeni göçmenlerine kapılarını açıp barındırdığı için” Suriye halkına teşekkürlerini ileterek şu şekilde sözüne devam ediyor “Suriye halkının ve onun liderlerinin insani yaklaşımı Ermeni halkı tarafından her zaman hatırlanıyor.” Görüşmede Mohammad Jihad El-Laham, bir kez daha Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni milletine yapılan soykırıma değinerek, uluslararası camiyaya insanlığa karşı işlenen son derece ağır bu cinayeti derhal kınamaya davet etti.

***
21 Mart 2015 tarihinde Suriye Halk Meclisi Başkanı Mohammad Jihad El-Laham, Ermenistan’ın Suriye Büyükelçisi Arşak Poladyan’ı kabul etti. Ermenistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan edinen bilgiye göre Poladyan, Mohammad Jihad El-Laham’a 17 Mart’ta Suriye Parlamentosun’da Ermeni Soykırımı’nın 100. yıldönümüyle ilgili özel oturum yapıldığı, bu ağır cinayetin kınandığı ve Ermeni halkına dayanışmalarını bildirildiği vesilesiyle Ermenistan Milli Meclis Başkanı Galust Sahakyan’ın şükran mektubunu iletti.
Galust Sahakyan, mektubunda özellikle “Soykırımdan zorla kurtulan Ermeni göçmenlerine kapılarını açıp barındırdığı için” Suriye halkına teşekkürlerini ileterek şu şekilde sözüne devam ediyor “Suriye halkının ve onun liderlerinin insani yaklaşımı Ermeni halkı tarafından her zaman hatırlanıyor.”
Görüşmede Mohammad Jihad El-Laham, bir kez daha Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni milletine yapılan soykırıma değinerek, uluslararası camiyaya insanlığa karşı işlenen son derece ağır bu cinayeti derhal kınamaya davet etti.
Görüşme sırasında Ermenistan Büyükelçisi, Ermeni Soykırımı’nın 100. yılı münasebetiyle öngörülen etkinliklerinden bahsetti, ayrıca birçok bölgesel konular da ele alındı.

Yorumlar kapatıldı.