İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Yanlısı Senatör Schumer, Reid’in Pozisyonuna Aday Gösterildi

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
Senato’daki Demokratların lideri Harry Reid (Nevada), Cuma günü New York Times gazetesine verdiği mülakatta bir sonraki seçimlerde aday olmayacağını açıkladı… Yeniden aday olmayacağını açıklayan Reid’in yerine Senato’da Demokratlar’ın liderlik pozisyonu için ise New York Senatörü Chuck Schumer aday gösterildi. ABD Kongresi’ndeki Ermeni tasarılarının en güçlü destekçilerinden olan New York Senatörü Chuck Schumer, Gülenci lobiye yakın bir Senatörle birlikte Türkiye’de basın hürriyetini eleştiren bir mektubu Senato’da imzaya açtıktan sonra Dışişleri Bakanı Kerry’e göndermesiyle Türk basınının gündemine oturmuştu.

***
Senato’daki Demokratların lideri Harry Reid (Nevada), Cuma günü New York Times gazetesine verdiği mülakatta bir sonraki seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.
2005 yılından bu yana Senato’da Demokratlara liderlik eden ve halihazırdaki Senato Azınlık Lideri olan Harry Reid, yayınlanan videosunda Nevada’da kendisine hizmet etme imkanı veren seçmenlerine teşekkürlerini sundu.
Emekliye ayrılana kadar Demokratların Senato’da çoğunluğu tekrar kazanarak hakimiyet sağlaması için gayret sarfedeceğini söyleyen Reid, emekliye ayrılana dek 22 ay daha görevinin başında kalacağını vurguladı.
Bir süre önce evinde egzersiz yaparken yaşadığı kaza nedeniyle kaburgalarını ve yüzünde bazı kemikleri kıran tecrübeli senatör, emekliye ayrılma kararında yaşadığı kazanın müessir olmadığını savundu.
1987’den beri Senato’da hizmet veren ve 2007’den 2015’e kadar Senato Çoğunluk Lideri olarak görev yapan Reid, Senato’dan önce Temsilciler Meclisi’nde ve Nevada Valiliği’nde vazife görmüştü.
ABD’de göçmenlik reformunun en güçlü savunucularından biri olan Reid’in emeklilik kararı, göçmen aktivistler tarafından üzüntüyle karşılandı.
Reid’in Yerine Paralel Senatör Aday Gösterildi
Yeniden aday olmayacağını açıklayan Reid’in yerine Senato’da Demokratlar’ın liderlik pozisyonu için ise New York Senatörü Chuck Schumer aday gösterildi.
ABD Kongresi’ndeki Ermeni tasarılarının en güçlü destekçilerinden olan New York Senatörü Chuck Schumer, Gülenci lobiye yakın bir Senatörle birlikte Türkiye’de basın hürriyetini eleştiren bir mektubu Senato’da imzaya açtıktan sonra Dışişleri Bakanı Kerry’e göndermesiyle Türk basınının gündemine oturmuştu.

Yorumlar kapatıldı.