İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dışişleri: Ermenistan, Soykırım gerçeğini asla şüpe altında bırakmaz

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Balayan şunları kaydetti: Hem Türk çalışma arkadaşlarımızla yapılan akitlerde hem de kamuoyuna açık olarak Ermenistan’ın asla Soykırım gerçeğini şüphe altında bırakmayacağını veya bunun uluslararası tanınmasının önemini pazarlık konusu etmeyeceğini net bir dille duyurduk. Dağlık Karabağ sorununa ilişkin olarak, eğer Türkiye çözüm sürecine yardım etmek istiyorsa, mümkün olduğunca bu süreçten uzakta dursun″.

***
Ermenistan ve uluslararası toplum, Ermeni-Türk ilişkileri tesisinin önkoşulsuz sürdürülmesi gerektiğini birçok defalar duyurdu. Beyanat, NEWS.am’e Türkiye Dışişlei bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun sözlerini yorumlayan Ermenistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tigran Balayan’dan geldi.
Balayan şunları kaydetti:
″Tam da bu ilke zemininde 2008’de Türkiye’yle ilişkilerin normalleşmesi süreci başladı. Benzeri genel anlayışla sürece başladık ve mutabakata ulaştık. Hem Türk çalışma arkadaşlarımızla yapılan akitlerde hem de kamuoyuna açık olarak Ermenistan’ın asla Soykırım gerçeğini şüphe altında bırakmayacağını veya bunun uluslararası tanınmasının önemini pazarlık konusu etmeyeceğini net bir dille duyurduk. Dağlık Karabağ sorununa ilişkin olarak, eğer Türkiye çözüm sürecine yardım etmek istiyorsa, mümkün olduğunca bu süreçten uzakta dursun″.
Çavuşoğlu’nun NTV kanalına verdiği röportajda, Ermenistan’la ilişkilerin Ermenistan’ın Soykırım ve ‘işgal’ edilmiş topraklardan vazgeçmes durumunda çözümleneceğini ilan ettiğini kaydedelim.

Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.