İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Amerikan Toplumuna 24 Nisan İçin Çağrı

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
Ermenilerin 1915 olaylarının yıldönümü olarak kabul ettikleri 24 Nisan dolayısıyla Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği önünde, bu yıl da Türkler ve Ermeniler karşılıklı gösteri yapacaklar. Büyükelçiliğin önündeki kaldırımı Ermenilere bırakmamak için bir gün önceden burada nöbet tutmaya başlayan ABD’deki Türkler, bu yılki 1915 hadiselerinin 100. senesi vesilesiyle Ermeni diasporasının Türkiye aleyhinde yürüttüğü karalama kampanyasını ileri boyutlara taşıdığı için önceki yıllara nazaran çok daha kalabalık bir nümayiş planlıyor.

Her yıl sadece Washington’dan değil Türklerin yoğun olarak yaşadığı ABD eyaletlerinden ve başta Azeri Amerikan toplumu üyeleri olmak üzere Türki Amerikalıların da destek verdiği gösterilere katılımın artırılması ve programın daha geniş kitlelere duyurulabilmesi için 24Nisan.org adresli bir site de açılmış durumda.
Ermeni meselesinin 100. senesi vesilesiyle Türk amerikan toplumuna ait 124 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle oluşturulan 24Nisan.org Yönlendirme Komitesi, 24 Nisan tarihinde Ermeni soykırımı yalanlarına karşı duruşun ortaya koyulabilmesi için Türk Amerikan toplumuna “Bir günlerini Türkiye’ye ayırma” çağrısı yaptı.
ABD’de Ermeni diasporasının 24 Nisan’da Türkiye aleyhinde büyük kapsamlı mitinglere hazırlanarak Türkiye’yi var gücüyle protesto etmeye hazırlandığına dikkat çeken ‘Yönlendirme Komitesi’, “Tüm Türk diasporasının birlikte hareket edeceği 24 Nisan 2015 mitingimizde diğer yıllara nazaran müthiş bir katılım beklenmektedir. Sözde ermeni soykırımı iddialarının 100. yıl dönümünde sesimizin hep beraber daha çok çıkması için hepimiz Washington DC’de olmalıyız” diye yazdı.
Tarih: 24 Nisan 2015
Saat: 11:00 AM – 4:00 PM
Yer: T.C. Washington Büyükelçiliği Önü
2525 Massachusetts Avenue, NW, Washington, DC 20008

Yorumlar kapatıldı.