İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Soykırım’ı iade ederiz

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır Roma’da önemli mesajlar verdi. Bozkır, nisan ayında Avrupa Parlamentosu’nda bir soykırım oylaması yapılacağını açıkladı. Ve bununla ilgili olarak bir lobi faaliyeti olduğunu söyledi. Bakan şöyle dedi: “Avrupa Parlamentosu soykırım oylaması yapacak. Umarız bu karar çıkmaz. Ama çıkarsa elbette aynen iade edeceğiz…” Bozkır, “Maalesef son dönemde Türkiye ile ilgili olumsuz bir algı oluşmuş durumda” diye konuştu.

 “Bu algı nasıl oluştu?” sorusuna ise şu cevabı verdi:
“Öncelikle Gezi olaylarını takiben oluşmuş bir algı var. Bir lobi faaliyeti var. Sonra Kobani kavramı üzerinden insanlar ölürken Türkiye’nin hareketsiz kaldığı gibi bir algı oluşturuldu. Olanı biteni anlatarak aştık sayılır.”
Bozkır’la gazeteciler arasındaki sohbet şöyle sürdü:
Türkiye’yle ilgili bu olumsuz algıyı tetikleyenler mi var?
Evet… 2015, 1915 olaylarının yıldönümü. ABD’de olsun, AB’de olsun Türkiye’nin imajına zarar vermeye matuf koalisyonlar var. Türkiye’ye zarar verebilecek her türlü konunun üzerine yeni bir operasyon inşa ediyorlar. Basın imkânlarını da kullanarak.
Mesela paralel yapı da var, ayrıca Türkiye’deki muhalefetin yapısı da kabuk değiştirdi…
Geçtiğimiz hafta Karma Parlamento Komisyonu toplantısını CHP’li üyeler boykot edip deklarasyon yayınladılar. Oysa Ankara Antlaşması’nı imzalayan İsmet İnönü… Bunun dahi farkına varmadan hareket ettiler. Son 4 senedir Türkiye’yi dışarıda sıkıntıya sokacak tavırlar sergileyen milletvekilleri var.
ABD’den Türkiye aleyhine mektuplar geliyor. Bu nasıl oluyor?
Ermeni lobisi ve paralel yapının ABD’deki kampanyası… Milletvekillerinin, senatörlerin yazdığı, tamamen organize edilmiş mektuplardır. Ama iki ülkenin bu kadar önemli ilişkisine bu mektuplar zarar veremez. 

Yorumlar kapatıldı.