İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İHD: Paskalidis’in yanındayız

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon, Ermeni-Rum asıllı Lidia Paskalidis’in uğradığı polis tehdidi ve tacize ilişkin basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Lidia Paskalidis ve avukatı Eren Keskin de katıldı. Avukat Keskin, Paskalidis’in 2007 yılından bu yana sistematik bir şekilde tacize ve polis tehdidine uğradığını belirtti, gayrimüslimlerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Gayrimüslimlerin yaşadıkları mağduriyete rağmen çoğu kez şikayetçi olmaktan dahi çekindiklerini belirten Keskin, “Bu durum, ülkedeki gayrimüslim toplumların koyu bir inkar atmosferinde nasıl bir korku ortamında yaşadıklarını açıkça gösteriyor” diye konuştu.
Paskalidis’in ise hakkını aramak için mahkemeye başvurduğunu ve İnsan Hakları Derneği’nden yardım istediğini belirten Keskin, Paskalidis ve ailesinin yaşadıklarını anlattı.
Tacizlerin ilk olarak 2007 yılında Paskalidis’in annesine gelen bir telefonla başladığını belirten Keskin, “Gelen telefonda Türk olmayan kadınların isimleri sayılarak, bu kadınlar çalıştırılmak üzere isteniyordu” dedi.
Asılsız ihbarlarla Paskalidis ailesinin evinin defalarca polis tarafından basıldığını belirten Keskin, ayrıca sivil giyimli olan ve polis olduklarını belirten kişiler tarafından da tacize uğradıklarını anlattı.
Keskin, Paskalidis ailesinin uğradığı bir saldırı biçiminin de siber saldırı olduğunu ifade etti. Keskin, Paksalidis ailesinin evine yapılan bir polis saldırısında telefon ve bilgisayarlara el konulmasının ardından Lidia Paskalidis’in telefonlarının ve bilgisayarlarının şifrelerinin kırıldığını ve başkalarına tehdit mesajları gönderildiğini belirtti.
Paskalidis’in 15 yaşındaki kızının da Ermeni “terör örgütüne üye olduğu” yönünde ihbarda bulunulduğu iddiasıyla gözaltına alındığını belirten Keskin, Paskalidis’in tüm bu olanlardan dolayı dava açtığını ancak sonuç alamadığını belirtti.
Lidia Paskalidis ve ailesinin maruz kaldığı taciz, tehdit ve yıldırma kampanyasının takipçisi olacaklarını belirten Keskin, adaleti savunan herkesi bu mücadeleye sahip çıkmaya çağırdı.

Yorumlar kapatıldı.