İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Melkumyan İstanbul’dan Geçti”

Geçtiğimiz hafta sonu Ermenistan Satranç Milli takımının 3 Numaralı oyuncusu ve Dünyanın 68. en iyi oyuncusu, 2676 ELO dereceli satranççı HRANT MELKUMYAN 3 günlük bir ziyaretle İstanbul’da idi.  Kendisi İstanbul’a İsrail’deki Avrupa Bireysel Şampiyonası ve İzlanda Reykijavik’deki Bireysel Open Şampiyonası dönüşü arkadaşı olan Arno Garabetyan tarafından davet ve misafir edildi. Hafta sonu başkanlığını Arno Garabetyan’ın yaptığı İstanbul Satranç Derneği’nin tertip ettiği simültane bir gösteri maçı yaptı.

Aynı anda muhtelif yaşlarda 15 kişi ile ve 3 saate yakın oynayan Hrant Melkumyan kalitesini ortaya koydu. Bu tarihi maçlarda oynayan satranççıların içinde Arno Garabetyan, Ari Kiremitçiyan, Şant Özbülbül, Artun Özbülbül, Dikran Özbülbül ve Dikran Özçelik de vardı.

Bilindiği gibi İstanbul Satranç Derneği duayen satranççı Jirayr Çakır Ohanyan’ın da uzun yıllar başkanlığını yaptığı,1943 yılında kurulan Türkiye’nin ilk ve en büyük satranç kulübü olup, başkanlığını da 2 dönemdir Arno Garabetyan yapmaktadır.
Hrant Melkumyan daha önceki yıllarda gene Ermenistan Milli takımının 2 numaralı satranççısı Lilit Mıgırdiçyan ile birlikte gene Arno tarafından İstanbul’a davet ve misafir edilerek, muhtelif defalar Şişli Spor Kulübü’nün lisanslı satranç oyuncuları olup kulübümüze defalarca İstanbul şampiyonlukları ve Türkiye’de dereceler kupalar kazandırdılar. Hrant Melkumyan 2 yıl içinde dünyanın muhtelif şehirlerindeki şampiyonalara katılıp başarılı olmuş ve ratingini de 2500’lerden 2676’ya kadar çıkararak, çok hızlı ve şaşırtıcı bir şekildeki aşamasıyla Ermenistan Milli Satranç takımına girmeye hak kazanmıştır. Kendisi önümüzdeki dönemde Ermenistan’ın Dzağgazor kentinde yapılacak olan Dünya Takımlar Şampiyonası’nda ilk defa milli olacaktır.

Daha önceki yıllarda gene Arno Garabetyan’ın arkadaşı olan Ermenistan’ın 1 numarası ve dünyanın 2 numarası olan Levon Aronyan da, arkadaşının davetiyle 2 defa şehrimizi ziyaretle Şişli Spor Kulübü ile İstanbul Satranç Derneği’ni ziyaret edip gene simültane gösteri maçları yapmıştı.   

Posted by: Jirayr Kılıçdağı

Yorumlar kapatıldı.