İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Manisa’nın Çanakkale’de Şehit Verdiği En Genç İsim Yorgi

Manisa’nın Merkez ilçelerinden biri olan Yunusemre Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan Kınalı Kuzular kitabı basıldı. Kınalı Kuzular ismini taşıyan kitapta Çanakkale’de şehit düşen isimler yer alıyor… Manisa’nın 17 ilçesinin de Çanakkale’ye gönderdiği evladı olduğunu kaydeden Ertekin, kitapta sadece merkezdeki şehitleri konu edindiklerini söyledi.Ertekin, sözlerine şöyle devam etti: “Merkezde 351 şehit var. Bu 351 şehidi aldık. Bunların içinde en yaşlısı 43 yaşındaydı. En genci Muradiyeli Haçlıoğlu Yorgi. Bu vatan için, bu topraklar için, bu ay yıldızlı bayrak için seve seve canını veren bir Hıristiyan vatandaşımız. Biz o kadar büyük bir milletiz ki, bu topraklar için Hıristiyan da, Müslümanı da birlikte Çanakkale’de toprağa girdiler. Onların unutulmaması gerekiyor. Muradiye’nin bu genç evladını unutmamasını istiyoruz.”

***
Çanakkale’de şehit düşen 2 bin 174 Manisalı içinde en genç yaşta olanın Muradiyeli Haçlıoğlu Yorgi isimli bir Hıristiyan olduğu öğrenildi.
Manisa’nın Merkez ilçelerinden biri olan Yunusemre Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan Kınalı Kuzular kitabı basıldı. Kınalı Kuzular ismini taşıyan kitapta Çanakkale’de şehit düşen isimler yer alıyor. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kitap tanıtımında konuşan Yunusemre Belediye Başkanvekili İsmail Kadıoğlu, “Manisalı şehitlerin yani Kınalı Kuzular kitabının hazırlanmasında Yunusemre Belediyesi olarak, bizzat bu konuda Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin de çok emeği geçmiştir. Bu kitabı okuduğunuzda, Manisa’nın Kınalı Kuzularının yiğitliklerini ve bin yıllık geçmişimizin esasını, ruhunu ve geleceğimizin temellerinin nasıl atıldığını bize gösteriyor. Böylesine anlam ifade eden bu kitabın basımı belediyemizce yaptırılmış ve bir kültür yayını olarak milletimizin hizmetine sunulmuştur” dedi.
BU BİR VATAN BORCU
Abbas Levent Ertekin, Anadolu’daki şehirlerin birçoğunun Çanakkale’de evlatlarını toprağa verdiğini belirterek şöyle konuştu: “Bunların arasında en fazla şehidi olan illerin başında gelen Manisa’nın kınalı kuzularını yazmak bu toprağın evladı olarak, bir vatan borcu olarak gördüğümüz için Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi Beyle bunun istişaresini yaptık Hem o hem de ben çok heyecanlanmıştık. Çünkü bu topraklar 2 bin 174 gencini Çanakkale toprağına emanet etti. Bunları gelecek nesillerin mutlaka hatırlaması ve unutmaması gerekiyordu” şeklinde konuştu.
Kitabı yazmasındaki amacı da anlatan Ertekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kitabı yazmamdaki ana sebeplerden birisi bende Galiçya cephesinde şehit olmuş bir ailenin torunuyum. Tıpkı eşim Lale Ertekin’in Erzurumlu Nene Hatun’un akrabalarından olması gibi. Biz bu topraklarda yakınlarını vermiş herkes gibi bir borcumuzun olduğunu düşündük ve bu çalışmayı yapmayı bir vefa borcu gördük” dedi.
  
ŞEHİTLER İÇİNDE BİR HIRİSTİYAN GENÇ VAR
Manisa’nın 17 ilçesinin de Çanakkale’ye gönderdiği evladı olduğunu kaydeden Ertekin, kitapta sadece merkezdeki şehitleri konu edindiklerini söyledi.
Ertekin, sözlerine şöyle devam etti:
“Merkezde 351 şehit var. Bu 351 şehidi aldık. Bunların içinde en yaşlısı 43 yaşındaydı. En genci Muradiyeli Haçlıoğlu Yorgi. Bu vatan için, bu topraklar için, bu ay yıldızlı bayrak için seve seve canını veren bir Hıristiyan vatandaşımız. Biz o kadar büyük bir milletiz ki, bu topraklar için Hıristiyan da, Müslümanı da birlikte Çanakkale’de toprağa girdiler. Onların unutulmaması gerekiyor. Muradiye’nin bu genç evladını unutmamasını istiyoruz.”
Yazar Ertekin, Çanakkale’de şehit düşen Yorgi’nin adının Muradiye’de bir yerde yaşatılmasını da temenni etti. Yapılan konuşmaların ardından Başkanvekili İsmail Kadıoğlu, yazar Ertekin’e plaket takdim ederken, Ertekin de imzaladığı bir kitabı Kadıoğlu’na verdi.

Yorumlar kapatıldı.