İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gazetecilerden “At the Foot of Ararat” Medya Forumu Deklarasyonu

Elif Akgül
“At the Foot of Ararat” Uluslararası Medya Forumu’nun sonuç metninde gazeteciler Ermeni Soykırımı’nın inkarını kınadı, meslektaşlarından sürdürülebilir diyalog için çalışmalarını istedi.
*Erivan’da düzenlenen “At the Foot of Ararat” Uluslararası Medya Forumu’nun son gününde gazeteciler forumun deklerasyonunu kabul etti. Foruma katılan 160 gazeteci forumun sonuç metninde Ermeni Soykırımı’nın inkarını kınadı.

“Diyalog için medya gerekli”
“Osmanlı İmparatorluğu’nun insanlığa karşı işlediği suçu dünyaya duyuran gazetecilerle, onların dünyanın en gerilimli bölgelerinde aynı facianın yeniden yaşanmaması için görev yapan bugünkü meslektaşlarına saygılarımızı sunuyoruz.”
“Tüm uluslar arasında savaşların, yıkımın, yabancı düşmanlığının, faşizmin, ırkçılığın kınanması ve diyaloğun sürmesi için yaygın medyanın rolünün öneminin farkındayız.”
Gazetecilere hitaben
Forum bu bağlamda Ermeni Soykırımı’nın 100. yıldönümünde tüm dünyada görev yapan meslektaşlarından şunları istedi:
* Soykırımın 100. Kılında kurbanlarının hafızalarını korumak için her türlü çabayı gösterin.
* Geçmişte yaşanan korkunç suçların medya tarafından gizlenmesine izin vermeyin.
* Medyanın tüm imkanlarını kullanarak Ermeni Soykırımı, Holokost ya da insanlığa karşı işlenen diğer suçların hafife alınmasına izin vermeyin.
* Tarihsel adaletin sağlanması, 1015’te Osmanlı İmparatorluğu’nun Ermeni Soykırımı yaptığının tanınması için çaba gösterin.
* Radikalliğin, dini aşırıcılığın, yabancı düşmanlığının, ırkçılığın ve Nazizmin yaygın medyada yer bulmasına engel olun.
* Karşılık uzlaşma, işbirliği ve barış için ülkeler, uluslar ve dinler arası diyaloğu savunun. (EA)
* Elif Akgül’ün ”At the Foot of Ararat” Uluslararası Medya Forumu ve Ermenistan haberleri için tıklayınız.

Yorumlar kapatıldı.