İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni uzmanlar, Ani’deki kiliselerin restorasyona katılacak

Uluslararası Anıtlar ve Siteler Konseyi’nin (ICOMOS) Ermenistan Şube Başkanı Gagik Gürcyan, bugün yapılan basın toplantısında, 2011’de Pariste kabul edilen bir karar gereğince Ani’deki kiliselerin restore işlerine Ermeni uzmanların da katılacağını bildirdi.

Gürcyan, ayrıca Türkiye tarafından Ermenistan Kültür Bakanlığından restorasyon çalışmalarına katılacak olan uzmanların listesinin talep edildiği de belirtti.
“Ani’deki iklim şartlarından dolayı çalışmalar 1-2 ay sonra ancak başlayabilir” diyen ICOMOS’un Ermenistan Şübe Başkanı, bu sefer uluslararası gözetiminin ve restore çalışmalarının oldukça ciddi  temeli olduğunu da ekledi.
Bunun dışında Gürcyan, Türkiye’nin, kendi topraklarındaki kültürel mirası turistik hedefleriyle kullandığı nedeniyle Ermeni kiliselere ilgi göstermeye başladığını vurguladı.
“Türkiye’nin sınırları içerisinde en fazla tehlike altında olan Ermeni anıtın, 7. yüzyıla ait Mıren anıtlar grubu olduğunu bildiren Gürcyan, geçen yıl Türkiye tarafından UNESKO’ya sunulan listede 52 anıtın yer aldığını da kaydederek, böylelikle Türkiye’nin, her çeşit mirasa karşı höşgörülü olduğunu göstermek istediğini söyledi.

http://www.ermenihaber.am/tr/news/2015/03/20/Ermeni-uzmanlar-Ani%E2%80%99deki-kiliselerin-restorasyona-kat%C4%B1lacak/54112

Yorumlar kapatıldı.