İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bölgenin Tek Ermeni Mezarlığı

1965 yılına kadar Beşiri İlçesi Bahçeli köyünde ikamet eden Ermeni yurttaşlara ait mezarlar, köy sakinleri tarafından yenilendi. Bahçeli köyü sakinlerinden Eşref Tarhan, yıllarca komşuluk yaptıkları, beraber yaşadıkları ve anılarda yer edindikleri Ermeni yurttaşların anılarını canlı tutmak amacıyla mezarlarını yenilediklerini ifade etti.

Tarhan “1965 yılına kadar köyde ikamet eden Ermeni komşularımızın kendi inançlarını yaşamaları ve ibadetleri için babam onlara kendi imkanlarıyla küçük bir kilise yapıp onlara Hıristiyan din adamı getirdi. Onlar bugünleri unutmadılar ve halen irtibat halindeyiz. Son olarak komşumuz ve aile dostumuz Haçik Demirciyan’ın mezarını onardık. İstanbul ve çeşitli yerlere göç eden Demirciyen, Kortum, Kürkçiyan ve diğer Ermeni aileler her yıl köye gelip baba ve dedelerinin mezarlarını ziyaret ediyorlar” dedi.

ESKİ ANILARI ANLATIRKAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Köylerinde uzun yıllar yaşayan ve 1965 yılında istenmeyen bir olay nedeniyle göç eden Ermeni komşularını anlatan Tarhan, “Eski anıları unutmak mümkün değil. Müslümanlar, Ermeniler, Ezidiler bu topraklarda hep barış içinde ve kardeşçe yaşadılar. Beraber büyüdüğümüz bu ailelerin halen anıları var. Gönül ister ki, Devlet bir proje geliştirsin ve eskisi gibi bu insanlar buralara dönsün” dedi. Eski anılarını anlatırken gözyaşlarını tutamayan Eşref Tarhan, kısa zaman önce bu bölgenin barış, kardeşlik ve beraberce yaşama kültürüne ev sahipliği yaptığını belirtti.

Yorumlar kapatıldı.