İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diyarbakır’da Newroz çağrısı

Diyarbakır’da milyonların katılımıyla yapılacak Newroz kutlamasına yönelik çalışmalar kapsamında Bağlar’da çağrı bildirileri dağıtılırken, Silvan’da ise, DEDAŞ, üç renkli “Nevruz’ afişleri astı.Bağlar Belediyesi Eş Başkanları Birsen Kaya Akat ve Eşref Güler, DBP ve HDP Bağlar İlçe Eş başkanlarıyla birlikte Diyarbakır’da Cumartesi günü kutlanacak Newroz’a katılım için bildiri dağıtıldı.

Bildiri dağıtımı sırasında konuşma yapan DBP Bağlar İlçe Eş Başkanı Zeki Çetin, Newroz’un Kürt halkı için büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Bu Newroz’a dünyanın her yerinden yurtsever halkımız akın etmelidir. Bağlar Newroz parkımız 2 Milyon insanı ağırlamaya hazırdır” dedi.

DEDAŞ’tan üç renkli ‘Nevruz’ kutlaması
Kürdistan kentlerinde sık sık elektrik kesintileriyle gündeme gelen DEDAŞ ise, Türkçe “Nevruz bayramınız kutlu olsun” ve Kürtçe “Newroz pîroz be” yazması dikkat çekti. İlçenin değişik yerlerinde bulunan raket ve billboardlara asılan ve Kürtlerin simgesi olan sarı, kırmızı ve yeşil renklerini ağırlıklı olarak kullanması ise dikkat çekti.

http://www.yuksekovahaber.com/haber/diyarbakirda-newroz-cagrisi-150731.htm

Yorumlar kapatıldı.