İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cem Özdemir’den AKP’ye 1915 eleştirisi

Hrant Kasparyan / Demokrat Haber
Cem Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Belli ki, bizim savunduğumuz demokrasi anlayışı, mevcut Ankara yönetimini aşıyor” dedi… “Kısa zaman aralığında AKP kanadından birbirinden tamamen farklı iki görüş duymuş olduk. Bir yandan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Türkiye’li Ermeni gazeteci Hrant Dink’in öldürülüşünün 8’inci yılı dolayısıyla yayınladığı açıklamada barışçıl mesajlar vererek Osmanlı İmparatorluğunda Ermenilerin üstlendiği önemli rollere dikkat çekmişken; öte yandan mensubu bulunduğu partinin üyesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Ermeni kökenli olup olmadığımı sorarak şahsımı hedef almış olması anlaşılır gibi değil. İki halk arasındaki barışa ve çözüm çabalarına vurgu yapmak yerine, destekçilerini ırkçı ifadelerle bilhassa tahrik etmeleri ve “Ermeni” kelimesini lügatlarında halen küfür gibi kullanıyor olmaları, bir kez daha adalet ve empati gibi kavramların AKP’li birçok kimsenin tahayyül dünyasının çok ötesinde olduğunu kanıtlamış oldu.

***
Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, ırkçı tweet mesajıyla kendisini hedef gösteren Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’e sosyal medya üzerinden yanıt verdi  1915 Ermeni Soykırımı’nın tanınması çağrısı yapan Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, “Senin kökenin Ermeni mi?” diye soran Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yanıt verdi.
Geçen Hafta Ermenistan’ın başkenti Yerevan’a giderek, Ermeni Soykırımı Anıtı’nı ziyaret eden ve 1915’te yaşananlar konusunda Türkiye’ye yüzleşme çağrısı yapan Almanya Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Gökçek’in twitter’da yayımladığı ırkçı mesaja değindiği açıklamasında, AKP’li yetkililerin yaptığı çelişkili açıklamalara dikkat çekti.   Cem Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Belli ki, bizim savunduğumuz demokrasi anlayışı, mevcut Ankara yönetimini aşıyor” dedi.
“ERMENİ OLMAK HÂLÂ KÜFÜR OLARAK ALGILANIYOR”
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hrant Dink suikastının sekizinci yıldönümünde yaptığı açıklamaya da değinen Özdemir şunları kaydetti: “Kısa zaman aralığında AKP kanadından birbirinden tamamen farklı iki görüş duymuş olduk. Bir yandan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Türkiye’li Ermeni gazeteci Hrant Dink’in öldürülüşünün 8’inci yılı dolayısıyla yayınladığı açıklamada barışçıl mesajlar vererek Osmanlı İmparatorluğunda Ermenilerin üstlendiği önemli rollere dikkat çekmişken; öte yandan mensubu bulunduğu partinin üyesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Ermeni kökenli olup olmadığımı sorarak şahsımı hedef almış olması anlaşılır gibi değil. İki halk arasındaki barışa ve çözüm çabalarına vurgu yapmak yerine, destekçilerini ırkçı ifadelerle bilhassa tahrik etmeleri ve “Ermeni” kelimesini lügatlarında halen küfür gibi kullanıyor olmaları, bir kez daha adalet ve empati gibi kavramların AKP’li birçok kimsenin tahayyül dünyasının çok ötesinde olduğunu kanıtlamış oldu. Bilindiği üzere geçmişte kendim bizatihi başörtüsü takmasam da, başörtüsü takan kadınların üniversitelerde eğitim alabilme haklarını hep savundum. Hakkaniyet ve vicdan sahibi olmanın, köken ve/veya aidiyet ön şartını gerektirdiğini de düşünmüyorum. Belli ki, bizim savunduğumuz demokrasi anlayışı, mevcut Ankara yönetimini aşıyor. Belli ki Başbakan Sayın Davutoğlu, Ermeni halkına ve Türkiye’de yaşayan diğer bütün halklara yönelik ırkçılıkla mücadeleye ilişkin olumlu açıklamalarına öncelikle kendi sıralarına mensup şahısların da ikna olmasını sağlamalı. Bu kendisinin inandırıcılığını arttıracaktır. “ERMENİSTAN SINIRININ KAPALI OLMASI TÜRKİYE’NİN ZARARINA” Durduğum yer belli: Türkiye-Ermenistan sınırının kapalı kalması Türkiye’nin de zararına. Ermenistan’ın bu şekilde Rusya’nın kollarına sürükleniyor olması, bir yandan ülkenin otoriterleşmesine yol açtığı gibi diğer yandan ise Dağlık Karabağ sorununun çözümünü daha da zorlaştırıyor. Sınırın açılması hem Ermenistan’daki Avrupa yanlısı kesimleri güçlendirecek, hem de Türk ekonomisine yeni bir pazar sağlayacaktır. Bu girişim, Türkiye’nin Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerde arabuluculuk rolünü üstlenmesine ve yine Türkiye’nin geçmişindeki bu karanlık sayfa ile daha samimi ve açık biçimde yüzleşmesine yardımcı olacaktır.” GÖKÇEK IRKÇI TWEET MESAJIYLA HEDEF GÖSTERMİŞTİ Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yerevan ziyareti sırasında 1915 Ermeni Soykırımı’nı tanıma çağrısı yapan Cem Özdemir’i ırkçı bir mesajla hedef göstermişti. Gökçek, twitter’dan yayınladığı ırkçı mesajında Cem Özdemir’e ithafen; “Alman Yeşiller Partisi MV’ne merakımdan soruyorum. Lütfen cevap ver Cem Özdemir. Senin kökenin Ermeni mi?” diye sormuştu. 
Kaynak ==> http://www.demokrathaber.net/siyaset/cem-ozdemirden-akpye-1915-elestirisi-h46402.html
Demokrat Haber

Yorumlar kapatıldı.