İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zoryan: Ermeni Kilisesi Sadece Ruhani Değil, Kültürel ve Siyasi Bir Kurum

Elif Akgül
Zoryan, kilisenin Ermeni kimliğinin korunmasında önem arz ettiğini, bu anlamda birleştirici olduğunu söyledi. “Ermeni kilisesi sadece ruhani bir yer değildir. Aynı diaspora için zamanda kültürel, siyasi ve eğitim maksatlı bir alan. Diaspora yaşamına tümüyle katılmış olan Ermeni kilisesi eskidir ama ‘miladı dolmuş’ bir kilise değildir. “Çünkü modern dünyaya uyum sağlamıştır. Kilise, sadece Hıristiyan Ermenileri değil, başka dinlere mensup olan ve hatta ateist olan Ermenileri kapsayan bir yapıya sahip. Ortak temelimiz Ermeni kimliği.” Zoryan kilisenin Ermenilere kimliklerini hatırlatan bir kurum olduğunu belirterek “1915’te saldırganlar Ermeni kimliğini bitirmek istediler, ama bugün biz hep birlikteyiz ve bitmekten çok uzağız” diye konuştu. (EA)

***
“At the Foot of Ararat” Uluslararası Medya Forumu’nda konuşan Armenian Virtual College kurucusu ve başkanı Yervant Zoryan Ermeni kilisesinin diasporadaki rolünü anlattı: “Kilise Ermenilere kimliklerini hatırlatan bir kurum”.
Erivan’da gerçekleştirilen “At the Foot of Ararat” Uluslararası Medya Forumu’nda konuşan Armenian Virtual College kurucusu ve başkanı Yervant Zoryan Ermeni kilisesinin diasporadaki rolünü anlattı.
Zoryan: Kilise Ermenilere kimliklerini hatırlatıyor
Zoryan, kilisenin Ermeni kimliğinin korunmasında önem arz ettiğini, bu anlamda birleştirici olduğunu söyledi.
“Ermeni kilisesi sadece ruhani bir yer değildir. Aynı diaspora için zamanda kültürel, siyasi ve eğitim maksatlı bir alan. Diaspora yaşamına tümüyle katılmış olan Ermeni kilisesi eskidir ama ‘miladı dolmuş’ bir kilise değildir.
“Çünkü modern dünyaya uyum sağlamıştır. Kilise, sadece Hıristiyan Ermenileri değil, başka dinlere mensup olan ve hatta ateist olan Ermenileri kapsayan bir yapıya sahip. Ortak temelimiz Ermeni kimliği.”
Zoryan kilisenin Ermenilere kimliklerini hatırlatan bir kurum olduğunu belirterek “1915’te saldırganlar Ermeni kimliğini bitirmek istediler, ama bugün biz hep birlikteyiz ve bitmekten çok uzağız” diye konuştu. (EA)

Yorumlar kapatıldı.