İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan, Putin ile Ermeni Soykırımı’nı görüştü

Erdoğan, 1915 Ermeni Soykırımı konusunda Türkiye’nin, tarihe “adil bir hafıza” perspektifinden yaklaşılmasından yana olduğunu söyledi. Ermenistan’ın “barış çağrılarını umursamadığını” savunan Erdoğan, 1915 Ermeni Soykırımı konusunda tarihçiler komisyonu oluşturma teklifine Ermenistan’ın olumlu bir yaklaşım sergilemediğini belirtti. Rusya lideri Putin’in sözcüsü Dmitri Peskov, Putin’in geçen hafta Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la telefonda bir görüşme yaparak, 1915 Ermeni Soykırımı’nın yüzüncü yıldönümü vesilesiyle 24 Nisan 2015’te Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yapılacak olan anma törenine katılacağını bildirdiğini açıklamıştı. Rusya, 1915 Ermeni Soykırımı’nı resmen tanıyan 22 ülkeden biri.

***
Görüşmede Ermeni Soykırı’mı da gündem geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.
Dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen telefon görüşmesinin yaklaşık 30 dakika sürdüğü belirtildi.
Görüşmede Ukrayna’daki çatışmaların sona erdirilmesi, Kırım Tatarları ile ilgili sorunlar ve çözüm yolları hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Görüşmede, ayrıca Ermeni Soykırımı’nın da gündeme geldiği belirtildi.
Sputniknews’in haberine göre, Erdoğan 1915 Ermeni Soykırımı konusunda Türkiye’nin, tarihe “adil bir hafıza” perspektifinden yaklaşılmasından yana olduğunu söyledi.
Ermenistan’ın “barış çağrılarını umursamadığını” savunan Erdoğan, 1915 Ermeni Soykırımı konusunda tarihçiler komisyonu oluşturma teklifine Ermenistan’ın olumlu bir yaklaşım sergilemediğini belirtti.
Putin Erivan’daki soykırım anmasına katılacak
Rusya lideri Putin’in sözcüsü Dmitri Peskov, Putin’in geçen hafta Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la telefonda bir görüşme yaparak, 1915 Ermeni Soykırımı’nın yüzüncü yıldönümü vesilesiyle 24 Nisan 2015’te Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yapılacak olan anma törenine katılacağını bildirdiğini açıklamıştı.
Rusya, 1915 Ermeni Soykırımı’nı resmen tanıyan 22 ülkeden biri.

Yorumlar kapatıldı.