İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye er geç Ermeni soykırımını tanıyacak

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Türkiye’yi “Ermeni soykırımı”nı tanımaya, Ermenistan ile ilişkileri normalleştirmeye ve ortak sınırı açmaya çağırdı. Ermenistan’ın başkenti Erivan’ı ziyarette bulunan kentteki “Soykırım Anıtı”na çelenk koyan Cem Özdemir, Özgür Avrupa Radyosu’nun  (RFE/RL) Ermenice servisi ile yaptığı mülakat sırasında Ankara’nın sonunda “soykırımı tanıyacağı” tahmininde bulundu.

SINIR KAPISINA “HRANT DİNK ADI VERİLSİN”
Cem Özdemir, “Türkiye, bunu er geç yapacağını sanıyorum” dediği mülakat sırasında Türkiye’nin “koşulsuz” olarak Ermenistan ile diplomatik ilişkileri kurmasını, bu ülke ile sınırını açmasını da istedi. Özdemir “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mesajım, eğer onunla konuşacak şansım olsa, ‘Ermeni Soykırımı’nın 100. Yıldönümü dolayasıyla jest yaparak Ermenistan ile sınırı açın ve sınıra Hrant Dink adını verin’ olur” şeklinde konuştu.
Türkiye’de Çanakkale savaşları anma törenlerinin 24 Nisan’da düzenlenecek olmasını da eleştiren Özdemir’in açıklamalarını yansıtan MassisPost haberinde ayrıca “Ermeni soykırımını tanıdığını vurgulamak için Özdemir, ziyaretin başında 12 Mart’ta Erivan’daki soykırım anıtına çiçek koydu” da diyor.
Odatv.com

Yorumlar kapatıldı.