İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Massachusetts’te Ermeni İddialarını Müfredata Sokacak Tasarı

Turkishny.com
Massachusetts’te 1915 hadiselerine ilişkin Ermeni soykırımı iddiaları ve Pontus Rum soykırımı iddialarının okul müfredatına alınmasını öngören kanun tasarısı, Türk Amerikan toplumunun tepkisine neden oldu. Türk karşıtı teklife karşı harekete geçen US Turkic Network (USTN), Massachusetts’te yaşayan Türk ve Türki Amerikalıların katıldıkları bir mektup kampanyası tertipleyerek Türk toplumunun endişelerini eyalet yetkililerine ulaştırıyor.

Eyalet Meclisi üyelerine gönderilen mektuplarda HR473 kodlu soykırım eğitimine ilişkin tasarının 2013’te gerçekleştirilen nakıs teşebbüsün bir tekrarı olduğu ifade edilerek sözde Ermeni soykırımının Holokost ya da Srebrenitsa soykırımı gibi delillendirilmiş ve hakkında milletlerarası mahkeme hükmü bulunan bir soykırım olmadığı ve hiçbir hukuki temeli olmayan bu iddiaların eğitim müfredatına dahil edilmesinin kabul edilemez olduğu ifade ediliyor.
Amerikalı, Avrupalı ve çok sayıda uluslararası tarihçi ve uzmanın Birinci Cihan Harbi sırasında meydana gelen 1915 hadiselerinin bir soykırım teşkil etmediği görüşünü paylaştığına dikkat çekilen mektuplarda 1915 olayları nedeniyle hayatını kaybeden 600 bin Ermeninin yanı sıra 523 bin Türk ve diğer Müslümanın da 1914 yılından itibaren silahlı Ermeni grupları tarafından katledildiğine dikkat çekiliyor. 

Kafkasya’da ve İran’ın kuzeyinde yaşayan Azerbaycan Türklerinin de Ermeni generalleri Andronik ve sonraları bir Nazi generali olarak hizmet veren olan Dro kontrolünde katledildikleri hatırlatılan mektuplarda “soykırım”ın 1948 tarihli “BM Soykırım Suçunun Önlenmesine ve Cezalandırılmasına İlişkin Sözleşme ile tanımlanan hukuki bir terim olduğu ve sözde Ermeni soykırımının hiçbir mahkeme tarafından doğrulanmamış olduğuna dikkat çekiliyor.
Sözde Ermeni soykırımının ne BM’nin ne de ABD’nin soykırım tanımlamalarına uymadığı ve hiçbir zaman Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’nda görülmediği de vurgulanan mektuplarda Türk Amerikan toplumu üyeleri birer seçmen ve vergi mükellefi olarak Massachusetts Eyalet Kongresi’ni eyaletteki okulların müfredatlının ABD’nin insan hakları, insanlığa karşı işlenen suçlar, etnik temizlik ve soykırım kayıtlarına uygun bir şekilde şekillendirilmesinden emin olunmasını talep ediyor.
USTN tarafından tertiplenen kampanyaya katılarak Massachusetts Eyalet Kongresi’nde sizi temsil eden Kongre üyelerine mesajınızı ulaştırmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız!

Yorumlar kapatıldı.