İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD’li Türkler Diaspora karşıtı mücadelelerini sürdürüyor

2015 olaylarının 100. yıldönümü nedeniyle ABD’deki Ermeni Diasporası Amerikan Kongre ve Senato’sundan bekledikleri desteği henüz alamazlarken Türk-Amerikan toplumunun çabaları anti-Türkiye propagandasına karşı etkili oluyor. Diaspora’nın lobi faaliyetleri sonucu, ‘Divest Turkey’ yani ‘Türkiye’den yatırımlarınızı çekin’ kampanyasıyla Berkeley Üniversitesi’nin 74 milyon dolarlık yatırımını Türkiye’den çekmesi, California’daki Atatürk heykelinin konulmasını engellemeleri, George Clooney gibi Hollywood yıldızlarını taraflarına çekmeleri ve Ermeni nüfusun yoğun olduğu şehirlerde Nisan ayını bir aylık soykırım tanıma ayı ilanı gibi ataklarla anti-Türkiye propogandalarını sürdürüyor.

Ermeni Diasporası karalama kampanyalarına hız verirken Türk-Amerikan toplulukları da sosyal medya ve lobi faaliyetleriyle Ermenilerin karalama kampanyasını püskürtmeye devam ediyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun son New York ziyaretinde dediği gibi milli davalarda insiyatif almanın önemini vurgulayan Türk Amerikan Topluluk üyeleri, Türk vatandaşlarının da bulunduğu bölgelerdeki yerel ve federal temsilciliklere ulaşıp insiyatif almalarının önemi üzerinde duruyor.
New Jersey’ de Türklerin yoğun olduğu Bergen Bölge’sinde iki meclis üyesi New Jersey’de Sözde Ermeni soykırımının 100. yılı nedeniyle bir tasarı sundu. Türk toplumunun bu hafta aşlatılacak olan ‘Action Alert’ kampanyasına destek vermesi büyük önem taşıyor.
24 Nisan’da Sözde Ermeni Soykırımı’na tepki mitingi
24 Nisan yaklaşırken Türk Amerikan toplulukları da sosyal medya kampanyaları üzerinden Türk vatandaşlarını eyleme geçmeleri konusunda çağrıda bulunuyor. Bu bağlamda, Yönlendirme Komitesi’nin 24 Nisan’da Washington DC’de Türk Büyükelçiliği önünde başlayacak Sözde Ermeni Soykırımı’na tepki mitingine katılım ve sosyla medyada #24nisandadcdeyiz hashtagine destek, anti-Türkiye propogandasına karşı duruşta büyük yer tutuyor.
Kongre üyelerinden Ermeni karşıtı yazılar
Öte yandan, Cumhuriyetçi Senatör Bill Shuester’in ABD Kongresi’ne yazdığı “Ermeni soykırımı’nı desteklemek ABD’nin çıkarlarına ters düşebilir” diyerek kongre üyelerini Sözde Ermeni Soykırımı’nı tanımamları için uyardı. Kongre Eski Üyesi Dan Burton’ın da yerel bir gazete için kaleme aldığı makalede Ermenistan ve İran yakınlaşmasına dikkat çekerek ABD düşmanlarıyla iş birliği yapmalarını eleştirdi. Kongre’de sözü eçen bu iki siyasetçinin Ermeni Diasporası karşıtı görüşleri son günlerin önemli gelişmelerindendi.
(USASABAH)

Yorumlar kapatıldı.